A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE férfi kézilabda csapata 7 mérkőzést játszott le eddig a bajnokságban. 4 győzelem és 1 döntetlen mellett 2 vereséget szenvedtek, így 184-157-es gólaránnyal, 9 ponttal az 5. helyen állnak. Opauszki Péter csapatvezető értékelte az évet. 

Hogyan kezdte a csapat az új bajnoki szezont? 

-Hirdetés-

A csapatunk kicsit átalakult a nyár során, mert 3 új játékos érkezett hozzánk. Az ifjúsági korú játékosnak számító soltvadkerti Opauszki Tamás és Borboly Benjamin, valamint a keceli Földes Bertold jött hozzánk, akik kettős igazolással szerepelnek nálunk.

A tavalyi keretből mindenki maradt, így a célok meghatározásakor az 1-4. helyek valamelyikének megszerzését tűztük ki célul. Örömmel mondhatom el, hogy ezekben a nehéz időkben is megvannak a klub támogatói, akiknek a segítségével biztosított a nyugodt szereplésünkhöz szükséges anyagi háttér.

A gárda őszi teljesítményét hogyan értékelnéd?

A bajnoki szezonban a csapat heti 2 edzéssel készül a mérkőzésekre, melyek közül a pénteki gyakorlásra tudunk mindig nagyobb létszámban összejönni. A Magyar Kézilabda Szövetség által hozott járványügyi előírások bevezetésekor októberben kicsit megijedtünk, mert az előírásoknak akkor még nem felelt meg az edzőnk, Nagy Máté és rajta kívül még 3 meghatározó játékosunk sem. Szerencsére gyorsan sikerült ezt a problémát kezelni és elmondhatom, hogy a csapatból mindenki megfelel a járványügyi követelményeknek.

Sajnos az őszi szezonban sok játékosunk bajlódott sérüléssel és betegségekkel. Emellett egyéb elfoglaltságok miatt sem tudtunk minden esetben a teljes keretünkre számítani. Emiatt Tiszakécskén játszottunk egy nem várt döntetlent és kikaptunk a kecskemétiektől hazai környezetben. A legjobb mérkőzésünk a kiskunhalasiak elleni hazai találkozó volt annak ellenére, hogy ott a végjátékban kaptunk ki néhány góllal. Próbáltuk kihozni magunkból a legtöbbet, de még nagyon sok mérkőzés van hátra és a tavaszi szezon dönti majd el, hogy milyen helyen végezhetünk.

Hogyan alakul a csapat téli felkészülése?

Úgy gondolom, hogy a játékoskeretünket tekintve nem kell félnünk senkitől és bárkit képesek vagyunk legyőzni. Nagyon remélem, hogy a sérülések a tavasszal elkerülnek bennünket, mert emiatt 4 játékosunkra sem számíthatunk több héten keresztül az ősszel. A játékosaink közül marad mindenki és nem érkezik új igazolás a télen. A téli szünetben egyéni edzésterv alapján már készülnek, melyet követően január első hetében már elkezdjük a közös edzéseket a tavaszi szezonra. Egyértelmű célunk, hogy a legjobb 4 közé kerüljünk az alapszakaszban és a rájátszásban az érmes helyekért szeretnénk majd küzdeni a megyei döntőben.

MEGOSZTÁS