A január 26-i, maratoni hosszúságú képviselő-testületi ülés 10 napirendi pontját több beszámoló is színesítette.

A testületi ülésen elhangzott, hogy több helyszínre is kihelyezésre kerültek azok a sárga gyűjtőedények Soltvadkerten, amiket a Biotrans Kft. biztosított a városnak. A vállalkozás 2 évvel ezelőtt indította útjára a CseppetSem! programját, amihez csatlakozott a közelmúltban a település is, tájékoztatott Dr. Pozsgai Boglárka önkormányzati képviselő.

Kapcsolódó cikk
Cseppet sem érdemes kidobni a használt sütőolajat Soltvadkerten
Cseppet sem érdemes kidobni a használt sütőolajat Soltvadkerten
Több helyszínre is kihelyezésre kerültek azok a sárga gyűjtőedények Soltvadkerten, amiket a Biotrans Kft. biztosított a városnak. A vállalkozás 2...
-Hirdetés-

Minden év januárjában tárgyalja meg a Képviselő-testület a Soltvadkerti Televízió előző évben végzett munkájáról és működéséről szóló beszámolót. A dokumentumot a televízió működtetője, Mátyus Lajos 2022-ben is benyújtotta, amit a képviselők elfogadtak.

Pályázat kiírásáról is döntöttek a képviselők, amelyben a 275. helyrajzi számon felvett ingatlant kívánja értékesíteni az önkormányzat. A testületi ülésen elhangzott, hogy a területre vételi ajánlat is érkezett, ezért vált szükségessé a pályázat kiírása. Az irányadó vételárat négyzetméterenként 1500 forint+áfa összegben határozták meg. Az ingatlanról további információ kérhető Soltvadkert Város Jegyzőjétől.

Még 2021. július közepén hívott össze egy tanácskozást Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere, hogy a szakemberekkel, valamint Soltvadkert Kecel és Kiskőrös képviseleteivel egyeztessenek – az Agrárkamarával egyetértésben – a jégelhárító állomások számának bővítési lehetőségéről. Az egyeztetést követően, 2021. augusztusában működésbe helyeztek további 2 jégelhárító eszközt Soltvadkerten, tájékoztatott Galántai Norbert. A képviselők úgy döntöttek, hogy a 2 műszer közül az egyik fenntartását az önkormányzat fogja finanszírozni.

Dr. Viszkók Zoltán, Soltvadkert város jegyzője idén is elkészítette a Polgármesteri Hivatal 2021. évi működéséről szóló beszámolóját. Zsikla Tamás önkormányzati képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke a testületi ülésen arról tájékoztatott, hogy a lakosság részéről több észrevétel is érkezett a hivatali ügyekkel kapcsolatban. Ilyen többek között a hagyatéki eljárás, amelyből több eset is el van maradva. A képviselő kiemelte, hogy óriási mértékben megnövekedett a póthagyatéki eljárások száma. A jegyző tájékoztatása szerint vannak feladatok, amelyek folyamatos többlet terhet jelentettek az önkormányzat életében, így például a közös földtulajdonok megszüntetésének köszönhető póthagyatéki eljárások. A beszámolót a testület elfogadta.

A képviselők jóváhagyták Temerini Ferenc polgármester 2022. évi szabadság ütemezését is, továbbá a polgármester és az alpolgármester illetményét és a költségtérítésük a mértékét is megállapították.

Elfogadásra került a Települési Értéktár Bizottság beszámolója is. Az Értéktár Bizottságnak a feladata a helyi kulturális, szellemi és vagyoni értékek felkutatása. 12 helyi érték került eddig be az Értéktárba, amely a Nagy-Pál István helytörténeti gyűjteményben kapott helyet. A Bizottság vezetője a Fodorné dr. Schiszler Terézia, tagjai: Zsikláné Szarka Judit és Légrády Andor.

Kapcsolódó cikk
Előkészítés alatt a Soltvadkert történetét bemutató könyv
Előkészítés alatt a Soltvadkert történetét bemutató könyv
A korábbi évekhez hasonlóan idén is megtárgyalta a soltvadkerti Képviselő-testület a Települési Értéktár Bizottság szakmai beszámolóját. A bizottság munkájáról Fodorné...

Módosították a képviselők a településrendezési eszközöket is. A módosítás megszavazása azért vált indokolttá, mivel a bekövetkezett jogszabályi módosítások és a vállalkozói igények megnövekedtek a településen.  

A tervek szerint a következő testületi ülést február utolsó szerdáján fogják megtartani.

MEGOSZTÁS