Írta: vira
Új sószórót vásárolt a Kőrösszolg Nonprofit Kft. Az új eszköz lehetővé teszi, hogy a sószórás és a síkosságmentesítés ne csak a gyűjtőutak felületére és néhány külterületi kerékpárútszakaszra korlátozódjon, hanem a belterületeken lévő kerékpárutakra és járdafelületekre is.
 
Régi vágya volt már a Kőrösszolg Nonprofit Kft.-nek, hogy legyen egy olyan sószórója, amivel a lehető leggyorsabban reagálhatnak a hirtelen kialakuló téli időjárás okozta helyzetekre és a síkosságmentesítési feladatokra. A sószórás eddig gépi erőkkel, a gyűjtőutak felületére, valamint néhány külterületi kerékpárút szakaszra korlátozódott. Azonban belterületen a kerékpárutak és a járdafelületek sózása gépi erőkkel már nem volt megoldható. 
Schäffer Tamás elmondta, hogy hosszas keresgélés és több gép kipróbálása után találtak rá a megfelelő eszközre. 
 

„Ez egy a kistraktorainkra három ponttal rögzíthető kardán hajtású sószóró, aminek az a hatalmas előnye, hogy ott, ahol a kistraktoraink elférnek (akár még a járdákon is, mert direkt így választottuk ki őket), ott mindenhol tudunk sót szórni, nagyon jó hatásfokkal, nagyon jó terítési képpel és nagyon jó idővel, gyorsasággal” – tette hozzá. 

-Hirdetés-

Az ügyvezető kifejtette, hogy az új munkagép nagyon jól  funkcionál, hiszen tavaly a karácsonyt megelőző időszakban, valamint idén a legutóbbi hóesés alkalmával már használatba is vették. 

 

Forrás: Kiskőrös TV 

MEGOSZTÁS