A gyerekek körében a farsang a legkedveltebb ünnepség a karácsonyt követően. Hetekkel ezelőtt elkezdtek készülni, ráhangolódni a 2022. február 17-én, csütörtökön megrendezésre kerülő eseményre az óvodások, a kiskőrösi Harangvirág Óvodában.

Tiriczné Szabó Szilvia tagintézmény vezető elmondta, hogy az elmúlt hetekben az óvodapedagógusok és dolgozók igyekeztek megismertetni az óvodásokkal a maszkabál és a téli ünnepkörök népszokásait, néphagyományait. Ezeknek a témaheteknek a lezárása a farsangi mulatság, amire a gyerekek már nagyon lelkesen készültek. Napok-hetek óta arról beszélgettek, hogy ki milyen maskarát fog magára ölteni. Idén a szokásostól eltérően, mindenki a saját csoportjában ünnepelt játékos feladatok, és táncos mulatság keretében.

Minden csoportszobában finomságokkal megrakott asztal biztosította, hogy a mulatság alatt se maradjanak éhesek, szomjasak a hercegnők, mesefigurák és a szuperhősök. Ezekről ki gondoskodott számukra?
-Hirdetés-

Erre a különleges alkalomra úgy, mint szinte az összes nagyobb rendezvényünkre a szülők segítségét kértük ez ügyben. Üdítőkkel, rágcsálni valókkal, aprósüteményekkel és házi készítésű farsangi fánkokkal járultak hozzá a mai nap sikeréhez. Amit nagyon szépen köszönünk nekik ez úton is. Ezeket a maszkabál alatt fogyasztották el a gyerekek – mondta Tiriczné Szabó Szilvia.

Finomságokkal volt megterítve mindenhol az ünnepi asztal
Milyen programokkal, feladatokkal, elfoglaltsággal készültetek a gyermekek számára a álarcosbál alatt?

Próbáljuk színessé tenni számukra a mai napot is, de több időt hagyunk a táncra, hogy a jelmezben meg tudják mutatni magukat. Minden csoportban volt jelmezbemutató, ami úgy nézett ki, hogy a gyerekek körbe ültek a szőnyegen, és mindenki egyesével bemutatta a többieknek, hogy minek öltözött. A jó hangulatot fokozta például a székfoglaló, vagy a seprű táncoltató játék. A nagyobb csoportokba fánkevő versenyt is rendeztek. Páros és közös táncok is voltak, amelyeket még korábban tanultak az óvodások. Mindenféle egyszerű, de nagyszerű játékos feladat biztosította az igazi buli hangulatot a csoportokban.

Zene és nevetés szűrődött ki minden csoportszobából
A délelőtti felhőtlen mulatozást követően, a jelmezekből kibújva, a jó időnek köszönhetően a friss levegőn folytatták a napot a gyerekek. Ez kicsit segített nekik, hogy a felfokozott hangulatból önmagukként üljenek asztalhoz az ebédnél.

Melyik a jellemzőbb, az otthon elkészített, vagy a készen vásárolt/kölcsönzött jelmez? Kinek a bőrébe bújnak szívesen idén az óvodások?

Idén is voltak nagyon kreatív és ügyes szülők/családok, akik otthon sajátkezűleg készítették el a jelmezeket. Ilyenek például a kartonpapírból elkészített traktor, autó vagy mozdony. De űrhajós jelmez is készült házilag.
Inkább az a jellemző, hogy a többség kölcsönöz, vagy kész jelmezt vásárol erre az alkalomra.
Ami a jelmezválasztást illeti, a fiúknál még mindig a szuperhősök tarolnak, a lányok nagy többségénél pedig a hercegnős, menyasszonyos és minden, ami nagy vagy pörgős szoknyával jár. Ebben az évben szinte egy egész flottára való kalóz jött össze. Mindenki a jelleméhez, érdeklődési köréhez legjobban illő maskarát öltötte magára.

Elbűvölő és vagány figurák maskaráit öltötték magukra a gyerekek
A tagintézmény vezetője kiemelte, örülnek annak, hogy idén ijesztő jelmezt/álarcot senki nem választott, és agresszivitást keltő kellékeket sem vittek a gyerekek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (131 db kép)
MEGOSZTÁS