Pethő Attila önkormányzati képviselő lakossági fórumával folytatódott a több tízéves múlttal rendelkező eseménysorozat. Az 5. számú választókerület képviselője 2022. február 24-én a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban tájékoztatta a lakosságot.

-Hirdetés-

Az önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy a koronavírus-helyzet immáron lehetővé teszi, hogy újra személyes jelenléttel bonyolíthatják le a lakossági fórumot. Kifejtette, hogy legutóbb 2 éve volt lehetőség az ilyen jellegű eseményre, amire idén is nagy figyelem fordult.

Az eseményen részt vett Csizovszki László rendőr alezredes,rendőrkapitány, továbbá Horváth Attila rendőr alezredes, a Bűnügyi Osztály vezetője is.

Csizovszki László és Horváth Attila

A rendőrkapitány arról tájékoztatott, hogy a kapitányság illetékességi területén – ami a Kiskőrösi járást öleli fel – a közrend és a közbiztonság szilárd. A bűnügyi mutatók tekintetében elhangzott, hogy az összes bűncselekmény száma 774 volt a járás területén, ami picivel több, mint az előző évben.

Kapcsolódó cikk
A Kiskőrösi járás még mindig a legrosszabb helyen áll az ittas vezetés tekintetében
A Kiskőrösi járás még mindig a legrosszabb helyen áll az ittas vezetés tekintetében
Csizovszki László rendőr alezredes tájékoztatást adott a Kiskőrösi Rendőrkapitányság előző évi tevékenységéről.  2022. február 24-én, Pethő Attila képviselő lakossági fórumán...

Domonyi László, Kiskőrös polgármestere egy rendkívül részletes bemutatóval készült az eseményre, mely tájékoztató két részre oszlott: egyrészt bemutatta a város pénzügyi, gazdasági helyzetét, másrészt az elkészült és a folyamatban lévő beruházásokat ismertette a polgármester.
Domonyi László polgármester

Elhangzott, hogy a 2019-es évhez képest csökkenés tapasztalható a város adóbevételeiben, ami a koronavírusnak köszönhető. Domonyi László azonban arról tájékoztatott, hogy a város üzemeltetése stabil, az előrehaladás és fejlődés továbbra is biztosított. A polgármester elmondta, hogy azokat a fejlesztéseket, amelyeket beterveztek, nagy valószínűséggel meg is fogják valósítani.

Kapcsolódó cikk
A vírus ellenére is szépen teljesít a kiskőrösi gazdaság
A vírus ellenére is szépen teljesít a kiskőrösi gazdaság
2022. február 24-én lakossági fórumot tartott Pethő Attila, az 5-ös számú választókerület önkormányzati képviselője. Az eseményen Domonyi László, Kiskőrös polgármestere...

A fejlesztések tekintetében Kiskőrös első embere többek között kitért az 5-ös választókerületben található Kiskőrösi Bem József Általános Iskolai beruházásra is. Mint azt korábban megírtuk, az iskola utcafrontján 8 új tanterem kerül felépítésre és egy teljesen új beléptető üvegportálos aula fogadja majd az oda érkezőket. Az új tantermi rendszer a legmodernebb hőszivattyús technológiával kerül majd fűtésre. A beruházásnak további elemei is lesznek, hiszen magasfokú felszereltséget kapnak, többek között nyelvi labort, de az építkezés része, hogy egy fedett kerékpártároló és egy gépjárműtároló is kialakításra kerül. Továbbá egy fedett játszótér is biztosítja majd a tanulóknak a kikapcsolódást. Ezzel a beruházással mintegy 190 új tanulói hely kerül kialakításra. 

Bemutatásra került továbbá a teljes felújításon átesett Batthyány úti óvoda, az Árpád utca 8. szám alatti ingatlan, a Krimpen park, a Kőrisfa Óvoda, az újonnan kialakított Roma Alkotóház és a Hagyományok Háza is. Domonyi László kiemelte a Záportározó, a Széles-út, az Izsáki úti kerékpárút is kialakítását is.

Domonyi László elmondta, hogy idén tovább folytatódnak a járdafelújítások a városban.  Kifejtette, hogy az önkormányzat szakemberei már felmérték mind az összes, 36.8 kilométernyi járdafelületet. A polgármester kitért a Liget utcai járdaépítésre is, ami várhatóan március végén, április elején kezdődhet el.

A Liget utcai szelektív hulladékgyűjtők kevésnek bizonyulnak: lakossági tájékoztatás szerint rendkívül hamar megtelik az az 1 konténer, amely 2 tömbre jut. A polgármester örvendetesnek nevezte, hogy a lakosság használja a gyűjtőedényeket, majd hozzátette, hogy a városvezetés orvosolni fogja a problémát.

Mint arról korábban beszámoltunk, elkészült a Mészáros Lőrinc utcai járda is. Felvetésre került, hogy a járdában elhelyezett kifolyók olyan mélyen lettek kialakítva, hogy abban a gurulós bőröndök, babakocsik elakadnak. A tájékoztatás szerint a problémát megvizsgálják, és kialakítják a lehető legjobb megoldást.

Pethő Attila kitért a Széchenyi-Kossuth utcák kereszteződésére is: az önkormányzati képviselő elmondta, hogy több jelzés érkezett hozzá, miszerint szükséges lenne egy tükör elhelyezése a Hagyományok Házának oldalába.

Korábban több cikkben is jeleztük, hogy folyamatosak a kutyatámadások a Záportározónál, nem beszélve az összeszedetlen kutyaürülékről. Lakossági felvetésre elhangzott, hogy az önkormányzat megvizsgálja egy kutyafuttató kialakításának lehetőségét az érintett területen.

MEGOSZTÁS