Írta: vira

Szekeres Péter Mihály Szankon született 1950. július 17-én egy háromgyermekes családban. Az általános iskola elvégzése után kitanulta a géplakatos szakmát, majd csatorna műkezelő-, villany-és lánghegesztő szakmunkásként dolgozott. Később megszerezte a cselgáncsedzői, a testépítő és az erőemelő szakedző képesítést is. Két, már felnőtt gyermek édesapja.  

-Hirdetés-

35 éve szolgálja a kiskőrösi sportéletet. A mozgás mindig kiemelten fontos volt az életében, 12 éves kora óta ő maga is rendszeresen sportol. Az aktív versenyzés után 1986-ban létrehozta Kiskőrösön egy addig ismeretlen új sportágként a testépítő klubot.

1998-ban önerőből Kiskőrösön egy ökölvívó szakosztályt is alapított, majd működtetett.

(Fotó: Erdei Mihály)

Sportmasszőrként ma is tevékenykedik a kiskőrösi labdarúgó és kézilabda szakosztályokban. Évtizedeken keresztül párhuzamosan testépítő klubokban főállásban, illetve vállalkozóként dolgozott, edző és teremvezetői minősítésben.

A kézilabda és labdarúgó sportágakban az NB I-ben és lefelé az összes bajnoksági osztályban résztvevő csapatunknál számíthattak rá. Kiskőrös színeiben a birkózó sportágban 10 évig versenyzett, majd cselgáncs sportágban is mintegy 10 évet, amelyből edzői képesítést is szerzett.  A mai napig sportmasszőrként, gyúróként aktívan részt vesz a helyi sportélet segítésében a Kiskőrösi Labdarúgó Club megyei I. osztályú csapatánál.

Nemcsak a sport, hanem a zene is nagy szerepet játszik életében. A pop szakmában 29 éve van jelen, 2007. augusztusa óta a Holiday Plusz zenekar tagja.
2011-ben megalkotta a zenekarral a Kiskőrösi Sport Indulót.

Számtalan versenyen, bajnoki és kupamérkőzésen segítette a kiskőrösi csapatokat és versenyzőket a sikerek elérésében. Munkája során igyekezett mindenkivel jó viszonyban lenni, segíteni a bajba jutott, mint gyúró, a fizikálisan lesérült, vagy beteg embereken.

Empatikus egyéniség, kiváló kapcsolatot ápol a sportolókkal, a csapatvezetőkkel és az edzőkkel egyaránt. Kiskőrös sportéletében végzett kiemelkedő és kitartó munkájáért méltán érdemli meg az elismerést.

Kapcsolódó cikk
Önkormányzati elismeréseket adtak át Kiskőrösön
Önkormányzati elismeréseket adtak át Kiskőrösön
Kiskőrös Város legnagyobb ünnepe március 15-e. Ennek tiszteletére az ünnepi események közé tartozott az idei önkormányzati elismerések átadása. Az elismerések...

Forrás: Kiskőrös Város Önkormányzata
Fotók: Kiskőrös Város Önkormányzata / Erdei Mihály  

MEGOSZTÁS