Kedden este tartotta Soltvadkert Város Önkormányzata azt a vacsorát, amelyre minden évben meginvitálják azokat a helyi vállalkozásokat, akik a legnagyobb mértékben járulnak hozzá a város költségvetéséhez és a Soltvadkert Városért Közalapítvány működésének támogatásához.

Temerini Ferenc polgármester elmondta, hogy nagy öröm számára, hogy találkozhat a vállalkozókkal egy ilyen esemény keretében, ahol lehetősége van kifejezni köszönetét a Soltvadkert vállalkozásoknak.

-Hirdetés-

Köszönet a kitartó és eredményes munkájukért, köszönet a 3 évet is érintő COVID-19 járvány okozta válságban tisztes helytállásukért. Növekedés tapasztalható az adóbevételek tekintetében a városban, hiszen:

a 2019-es évben 349 millió forint,

2020-ban 323 millió forint, míg

2021-ben 247 millió forint adóbevétel keletkezett a helyi iparűzési adó befizetésekből. A 2021. évben az adóbevételt növelte a Magyar Kormány által nyújtott kompenzáció, amely 108 millió forint volt, így 2021-ben 355 millió forint bevétel könyvelhetett le a város, ami a város stabilitásához járul hozzá.

Legnagyobb 5 adófizető vállalkozás Soltvadkerten:
  1. MATERIAL-PLASTIK Kft. 
  2. AUTÓCENT Kft. 
  3. SZERENCSEJÁTÉK Zrt.
  4. BS PLASTIC TRADE Kft.  
  5. NKM ÁRAMHÁLÓZATI Kft.
Legnagyobb adományozó vállalkozások Soltvadkerten:
  1. Variens Kft.
  2. Horváth Fólia Kft.
  3. Autócent Kft.

Font Sándor országgyűlési képviselő tájékoztatta a jelenlévő vállalkozásokat a várost érintő fejlesztésekről. Négy nagy beruházás kezdődik el Soltvadkerten: az első, ami már el is kezdődött – hiszen tapasztalhatják a helyiek a vasúti vágányzárat – a Budapest-Belgrád közötti vasúti pálya fejlesztés, a második az elkerülő út megépítése, amely projekt is éppen a napokban indult el.

A jelenlegi tervek alapján a harmadik nagy beruházás egy őrzött, bekerített és minden infrastruktúrával (víz, gáz, villany) ellátott 50 hektáros ipari park létrehozása, ahová külön út is fog vezetni a jövőben. A negyedik fejlesztés elsődlegesen az ipari park megépítéséhez kapcsolódik, hiszen az ide települő vállalkozások működéséhez elengedhetetlen a megfelelő energiaellátás biztosítása. 

Kapcsolódó cikk
Soltvadkerten alállomás létesítésével fejleszti az áramellátást az MVM Démász
Soltvadkerten alállomás létesítésével fejleszti az áramellátást az MVM Démász
Az MVM Démász Áramhálózati Kft. Soltvadkert város délkeleti részén egy új 132/22 kV-os alállomást létesít annak érdekében, hogy a város...

Kerényi János országgyűlési képviselő tiszteletét fejezte ki a vállalkozások irányába az elmúlt évek kitartó munkájáért, az elért eredményekért. 

Mi is további sikereket, eredményeket kívánunk vállalkozótársainknak a jövőben!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)