A terveknek és az ütemezéseknek megfelelően halad az új sportcsarnok kivitelezése, tájékoztatta portálunkat Major József, a kivitelező Hun-Bau Holding Kft. ügyvezetője.

Az alapozással már elkészültek, így megkezdődhettek a szerkezetállítási munkálatok, mely munkafázis befejezési határideje május 30., mondta el kérdésünkre Major József.

-Hirdetés-

Mindeközben Kiskőrös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. április 1-jén a beruházáshoz kapcsolódóan többlettámogatást (mintegy bruttó 41 millió forintot) is megszavazott. Ennek megfelelően a befogadóképesség 1000 főre emelkedik, így az épület alkalmas lesz nagyobb városi rendezvények megtartására is. Továbbá a támogatásnak köszönhetően korszerű, az egészség, ízületek védelmét kiemelten szolgáló sportpadló kerül majd lefektetésre.  

A tornacsarnok tervezett nettó alapterülete 1779,19 m² lesz. A tervezett létesítmény megközelíthető lesz az utcáról és az iskola udvaráról is, akadálymentes megközelítésre alkalmas bejárat az udvar felől kerül kialakításra. Mindkét bejáraton belépve a földszinti előtérbe jutunk, mely közvetlen csatlakozik a tornacsarnokhoz. Az udvar felől egy árkád kerül kialakításra, mely több funkciós közösségi térként működik majd, egy üvegfalon keresztül, toló falakkal összenyitható a belső és a külső tér. Az észak- keleti két szintes szárnyban a földszinti részen lesznek a wc-k (akadálymentes wc is kialakításra kerül), sportszertár, külső megközelítéssel pedig az elektromos helyiség és a gépészeti helyiség.  

Az emeleten galéria lesz található, mely lelátást biztosít a tornacsarnokba, továbbá az emeleten található 4 db öltöző (2 db női, 2 db férfi), ezt kiszolgáló vizesblokkok, tusolók, wc-k, és egy raktár- stúdió helyiség lesz kialakítva. 

Kapcsolódó cikk
Indul a sportcsarnoképítés a Wattayban: aláírták a kivitelezővel a szerződést
Indul a sportcsarnoképítés a Wattayban: aláírták a kivitelezővel a szerződést
Zöld lámpát kapott a beruházás: ünnepélyes keretek között aláírták az új tornacsarnok kivitelezéséről szóló szerződést 2022. január 5-én Kiskőrösön. Az...
MEGOSZTÁS