2022. 04. 23-án első alkalommal került megrendezésre az Akasztói Lovas bál, mely a lovasokért volt, azonban nem csak lovasoknak szólt a rendezvény. A zenés-táncos mulatságon több mint százan vettek részt.

A bál két főszervezője Madácsi-Vincze Mónika és Kalapos Attila voltak. Mellettük sok támogató és szponzor segítségével valósult meg az első akasztói lovas bál. Mint azt az egyik főszervezőtől, Madácsi-Vincze Mónikától megtudtuk, két éve vetődött fel a bál ötlete. Akkor megvolt már az időpont is, azonban a covid helyzet miatt 2020-ban nem tudták végül megrendezni az eseményt, majd tavaly szintén halasztásra került. Így érkeztünk el a 2022-es eseményhez, ahol a korlátozások feloldása után az akadályok elhárultak a lovas bál megrendezése előtt.

Madácsi-Vincze Mónika és Kalapos Attila főszervezők
-Hirdetés-

Körülbelül másfél hónap alatt kellett megszervezni a programot, de a szervezők szerencsések voltak, hiszen éppen volt még egy tavaszi időpont az Akasztói Művelődési házban, ami pont nekik lett kitalálva.

Akasztón eddig is nagy hagyománya volt a lovas túráknak, és minden évben a legjobban várt esemény a Mária Napi búcsún a szüreti felvonulás, melyre szép számmal érkeznek lovasok. Közülük többen is részt vettek az április 23-i bálon.

A rendezvény bevételét a szüreti felvonulás még színvonalasabb megrendezésére szeretnék fordítani a szervezők. Jó hír, hogy már bejegyzés alatt van az Akasztói Lovas Egyesület, mint civil szervezet.

A finom vacsora utána megkezdődött a hajnalig tartó mulatozás. A zenét Stenczel László és csapata szolgáltatta Kecelről. Az est fénypontja éjfélkor a tombolasorsolás volt, melynek fődíja egy bárány volt.

A szervezők köszönik a szponzorok és a támogatók segítségét és felajánlásait a tombolára.

A lovas bált hagyományteremtő céllal rendezték még, így minden bizonnyal jövőre is lesz Lovas Bál Akasztón.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (84 db kép)
MEGOSZTÁS