2022. április 30-án, a hagyományt fenntartva, a pandémia miatt kétéves késéssel került megrendezésre a XII. Izsáki Tészta Majális.

 

-Hirdetés-

Ezúttal is a Vino étterem tavaly kibővített vén-diófás kerthelyisége adott otthont a rendezvénynek. A főzéshez a tésztákat most is az Izsáki Házitészta Kft. biztosította. A főzőversenyen túl gazdag programok várták a résztvevőket.

XII. Izsáki Tészta Majális
Fődíj átadása: Balogh József Zsolt, a Vándorfakanál nyertese és Prikkel László ügyvezető

A főzőversenyről Prikkel László ügyvezetőt kérdeztük:

  • Először is szeretnék köszönetet mondani a főzőversenyen megjelenteknek! Nagyon szép létszámú csapat jött össze. Köztük is kiemelkedik a Sárfehér Néptánc Egyesület, akik több mint harminc fővel jelentek meg. Igazán kitettek magukért, hiszen a helyszínen készítették el a gyöngytyúk levesbe való csigatésztát, és rétest is készítettek. Emellett persze a néptáncos programnak is aktív részesei voltak.
  • Ezen felül, az általában itt szereplő már rendszeresen megjelenő izsáki csapatok mellett, Ágasegyházáról a Boróka Népdalkör és Citerazenekar Egyesület is indított egy csapatot, a főzés mellett bemutatták különleges citeráikat, no meg a citera tudásukat, profi népzenei előadást hallhattunk tőlük. Új indulóként vett részt Kecskemétről a Gyermekliget Alternatív Óvoda és Iskola, akik gyermek foglakoztatóval is készültek.
  • Sikeresnek mondhatjuk a főzőversenyt, hiszen a csapatok nagyon érdekes ételekkel készültek, mint mindig. Láthattunk helyben készült rétesnyújtást, lúdgége tésztát, amit a néptáncosok készítettek, külön köszönet érte! De újragondolt magyar ételeket, mint a fődíjat kapott ”parasztlazanja” (füstölt szalonnás lecsó, lebbencstésztával és tükörtojással). De volt olaszos vonal is: rukkolás, spenótos fusilli; zöldséges-sonkás-gombás tészta is. Készült még káposztaleves csipetkével, tarhonya, slambuc is. Édes kategóriában sok ínyencség sült, a házias kelt kalácstól a mangalica hájasig, vagy az említett rétes.
  • A főzőprogram mellett a nap folyamán több zenekar is fellépett: az ágasegyházi citerazenekar, a Sodrás Banda húzta „a jó ebédhez szól a nótát” és a talpalávalót a néptáncosoknak és a táncháznak. A rockzenét kedvelőknek szólt a Led Zeppelis SESSION tribute zenekar, majd hajnalig a Napos(abb) Oldal zenekar bulija.
  • Köszönet a támogatóinknak: Izsáki Házitészta Kft.; Gedeon Birtok Kft.; Sárfehér Néptánc Egyesület; Izsák Város Önkormányzata; Gyermekliget Alternatív Óvoda és Iskola.
  • Reméljük jövőre is meg tudjuk rendezni a hagyományossá vált izsáki tésztamajálist!

A főzőversenyt kísérő zenés programok is, a ZÖREY pinceklubja helyett az étterem diófás kerthelyiségében kaptak helyet:

A különböző településeken élő zenészeket, az alkalmi zenélések által szövődött barátság keltette életre (sodorta össze) a Sodrás Bandává 2019 nyarán. A tésztamajálison a jó ebédhez szólt a nótájuk, valamint a Kiskőrös Néptáncegyüttes és az Izsáki Sárfehér Néptáncegyüttes bemutatójához: Kürtösi Lilla és Bőtös Barnabás vezette táncházhoz húzták a talpalávalót, a képek tanúsága szerint önfeledt hangulatot teremtve.

Sodrás Banda
Sodrás Banda zenekar: Pogrányi Miklós (Foktő) – hegedű, Tormási Elek (Kecskemét) – hegedű, Kiss Alfréd (Hőgyész) – cimbalom, Rácz András (Székesfehérvár) – brácsa, Fazekas Bálint (Zomba) – nagybőgő

A Led Zeppelin SESSION zenekar 2021. november 27. után ismét a ZÖREY klubban játszott. Bár most nem a pinceklubban, hanem a Vino étterem diófás kerthelyiségében, a tésztamajálishoz kapcsolódva szórakoztatták a rock kedvelőit. Ezúttal az ismert számok mellett akusztikus és áthangszerelt számokkal is elkápráztatták a közönséget. A német vendégek megnyilvánulása szerint „jobbak, mint az eredeti”…

Led Zeppelin SESSION
Led Zeppelin SESSION zenekar: Kéri Kolos – basszus gitár, Dávid Roland – ének, gitár, Tatai Tamás -dob, Nagy Gergely – gitár, mandolin

A tésztamajálist záró Tésztabálhoz a Naposa(abb) Oldal zenekar folytatta a remek hangulatot. Ez alkalomra a három énekessel felálló zenekar ismert slágerekkel, színvonalas előadással bírta hajnalig tartó táncra a kitartó vendégeket.

Napos(abb) Oldal zenekar
Napos(abb) Oldal zenekar: Fekete Patrik – gitár, Frank Noémi – ének, Kiss Zsuzsa – ének (Veracruz együttes),J áger Szabolcs – dob, Kiss Tibi – ének (Veracruz együttes), Belényi Gábor – basszusgitár 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS