A Kalocsai Tűzoltóság megalakulásának 150. évfordulója alkalmából Kalocsa adott otthont a megyei tűzoltónapi állománygyűlésnek és a tűzoltómajálisnak 2022. május 3-án kedden, ahol elismerések átadására is sor került. 

-Hirdetés-

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elismerésben részesítette kiemelkedő munkája elismeréseként Csengődi János tűzoltó főtörzsőrmestert, a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, megyei igazgató adta át az elismerést Csengődi János tűzoltó főtörzsőrmesternek 

Csengődi János tű. főtörzsőrmester 2001. július 1-jén szerelt fel a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába, beosztott tűzoltónak. A 6 hetes alapfokú tűzoltó tanfolyam elvégzését követően az „A” szolgálati csoportba került, ahová gyorsan beilleszkedett, jó kapcsolatot alakított ki társaival. Szolgálatba lépésétől kezdve nagy odafigyeléssel és lelkiismeretesen végzi munkáját. A káresetek során végzett munkájával kivívta kollégái és elöljárói elismerését. Tűzoltóság iránti elköteleződése példaértékű. Szabadidejében korábban a Tabdi ÖTE, jelenleg pedig a Kiskőrösi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szakmai munkáját segíti. Több mint 20 éves hivatásos szolgálati idejéről elmondható, hogy nagy teherbírású, szakmailag felkészült, hivatástudattal rendelkező kollégáról van szó. A tűzoltó sportversenyek rendszeres és eredményes résztvevője, a versenyekre való felkészülésben is nagy részt vállal magára. Sokat tesz a tűzoltóság csapatépítése érdekében, nem csak a rendezvények szervezésével, hanem a szolgálati csoportjában betöltött központi szerepével is.

 

Forrás: https://bacs.katasztrofavedelem.hu/23625/hirek/264035/oertuk-szolok-akik-nyugalmunkat-naponta-orzik-bacs-kiskun-megyei-florian-nap-kalocsan 
Képek: bacs.szovivo 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira