A szombati megye hármas szomszédvári derbi után vasárnap is összecsapott egymással a Kiskőrös és az Akasztó, ezúttal a megyei első osztályban és Kiskőrösön. Mindkét együttesből alapemberek hiányoztak, így voltak találgatások a mérkőzés előtt, hogy vajon milyen játékot is láthatnak majd a szép számmal kilátogató nézők.

Az első nagy zicceréből már is gólt szerezett a hazai Kiskőrös. Dunai Rudolf bal oldali beívelése a csereként beálló Tóth Ákost találta meg a jobb oldalon. A kiskőrösi játékos egy cselt bemutatva remekül szolgálta ki Salami Eugene-t, aki fél fordulatból lőtte ki a bal felsőt 1-0. A 33. percben Szabó Zsolt cselezgetett a hazai tizenhatoson belül, majd lövésre szánta el magát. Azonban lövése az egyik hazai játékos kezét is érintette. A játékvezető egyből a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest Bánya Máté végezte el. A bal alsóba tartó lövést Tóth Zoltán bravúrral hárítani tudta. A 40. percben Juhász Tamást ugratták ki remekül a vendégek. Az akasztói csatár nagy helyzetben centikkel a kapu mellé lőtt.

-Hirdetés-

A második félidő első percében könnyen kettővel mehetett volna a Kiskőrös. Tóth Ákos jobb oldali beadása után Salami Eugene lőtt kapura. Németh lábbal védett. A 60. percben egyenlített az Akasztó. Egy majdnem röviden hazaadott labdát Németh Zsolt lőtt előre elemi erővel. Majd Németh Tamás továbbította a labdát Juhász Tamáshoz. Az Akasztó támadója a kapust is kicselezve lőtt a hazai kapuba 1-1. A 89. percben Tóth Ákos beadását követően Dunai Rudolf fejelhetett kapura, azonban Németh most is résen volt és bravúrral védett. Egy percre rá újra Dunai fejesét hárított az Akasztó hálóőre.

A mérkőzés összképét nézve reális eredmény született.

Kiskőrösi LC – Akasztó FC 1-1

Kiskőrösi LC: Tóth Z., Szedmák (Amin), Pekker, Dunai, Simon, Salami, Nagy A. (Tóth Á.), Mihály, Szabó G., Vajda, Barkóczi vezetőedző: Füleki Antal.

Akasztó FC: Németh Zs., Bajusz, Szabó N. (Lázár Zs.), Szabó Zs., Juhász, Németh T., Vincze, Szabó Sz. (Fábián, Palotay), Palla, Dobosi, Bányai (Márki) vezetőedző: Szrenkó István.

Füleki Antal vezetőedző – Kiskőrösi LC: – A szomszédvári rangadó mindig nehéz. Vért kell izzadni. Megvoltak a lehetőségeink, hogy lezárjuk a mérkőzést sajnos nem sikerült. Jó lett volna, ha egy picit több focit is tartalmazott volna ma a játék. Semmi másra nem hajaztak csak az előre ívelt labdákra, amelyből tudtak is egy gólt szerezni. Azt gondolom, hogy rászolgáltunk a győzelemre, de sajnos a helyzeteinket kihagytuk így egy döntetlen lett a vége. A játékot is mi játszottuk. Gyors játékosak vannak azt tudtuk készültünk is rájuk. Sajnos a védelmünk egyszer megingott, de nagyon szerettünk volna nyerni.

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC:Küzdelmes rangadón vagyunk túl. Voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, amikor mi irányítottuk a játékot, és nekünk voltak helyzeteink. Voltak, amikor a Kiskőrösnek. Én úgy gondolom, hogy a helyzetek alapján mivel még egy tizenegyest is kihagytunk, illetve Juhász Tominak volt még egy nagy ziccere, ami kimaradt szintén. A végén a Kiskőrösnek is voltak nagy helyzetei. Az eredményt reálisnak tartom ennek fényében. Mindkét csapat nagyot küzdött. Csak gratulálni tudok a játékosaimnak, mert azért mindenki tudja, hogy elég tartalékosan állunk fel hétről hétre. Mindenféleképpen le a kalappal a fiataljaink előtt, akik beálltak és vállalták a játékot és nem voltak megilletődve, hogy egy Kiskőrös ellen léptek pályára. Gratulálok a csapatnak és köszönöm nekik ezt a játékot, hogy visszajöttünk a meccsbe. Továbbá gratulálok a Kiskőrösnek a 2. helyhez! 

A kiemelt képen a Kiskőrösi LC csapata szerepel. 

MEGOSZTÁS