Egy újdonságnak számító sporteseményre invitáltak minden futás iránt érdeklődőt Kiskőrösön 2022. május 21-én szombaton.

Először rendezték meg Kiskőrösön a “Futókörök napját” a Záportározónál, mely esemény fő szervezője a Trizoli Jótifuti Egyesület volt. Szombaton az ország 15 pontján lehetett birtokba venni a futópályákat: többek között Kaposváron, Egerben, Székesfehérváron, Szegeden, Miskolcon, Dabason vagy éppen Kiskőrösön.

-Hirdetés-

„Nagy öröm volt a számunkra, amikor 2020. októberében megépült ez a létesítmény, biztosítva a hobbi futók számára a biztonságos futáshoz a körülményeket. Nem beszélve a szép környezetről, ezért is csatlakoztunk az országos kezdeményezéshez. Fontos kiemelni, hogy ez egy verseny azok számára akiknek a teljesítmény, a táv megtétele, mennyisége a fontos. Azok számára, akik csak egy jó futásra vágynak jó időben, jó levegőn szintén remek alkalom volt! A legtöbbet futó egyéni teljesítők (városonként) és települések is díjazásban részesültek. Kiskőrösön a Trizoli Jótifuti Egyesület koordinálta a rendezvényt” – tájékoztatta portálunkat Kuti Zoltán, az egyesület elnöke.

Kuti Zoltán arról tájékoztatott, hogy a futók egy chippel ellátott rajtszámot kaptak a regisztráció után, ami mérte az eredményeket. Ez alapján a legjobb időt, leghosszabb távot futók és a települések között is verseny folyt. 

Támogatók: Bubee Kft, Garden Juice Kft, TESCO Kiskőrös, Maraton Sport Kiskőrös.

Kiskőrösi eredmények:

1.helyezett: Kaposvári Noel Keve
2. helyezett: Rárósi Dávid
3. helyezett: Szentmiklósi Lajos

Ezen a napon nemcsak a futásé volt a főszerep a záportározónál, hanem átadtak egy pályázaton elnyert ivóvíz kutat is.

Kapcsolódó cikk
Ivóvíz kúttal gazdagodott a kiskőrösi záportározó melletti futópálya
Ivóvíz kúttal gazdagodott a kiskőrösi záportározó melletti futópálya
2022.05. 21-én reggel elindult a Futókörök napja a kiskőrösi záportározónál. Ehhez és a városi napokhoz kapcsolódóan, egy nyertes pályázatnak köszönhetően...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (95 db kép)
MEGOSZTÁS