Írta: vira

Beszámoló a soltvadkerti evangélikus toronysüveg felújításának részállapotáról: 

„Korábbi bejelentkezéseinkben, és a vasárnapi, istentiszteleti hirdetésekben előzetesen jeleztük, hogy szeretnénk egy részletesebb beszámolót adni a toronysüveg jelenlegi munkálatairól híveinknek és a nyilvánosságnak” – írja közösségi oldalán Homoki Pál, lelkész. 

-Hirdetés-

„Istennek hála, egyenlőre tudjuk tartani az előzetes ütemezést. Jelen állás szerint a júliusi befejezés reményeink szerint tartható.
Az elmúlt héten az ácsmunkák teljes egészében elkészültek. Sajnálatos módon kiderült az évtizedes, sorozatos beázásoknak köszönhetően nem csak a „romenádokban”, az alapszerkezetet borító deszkaborításban, hanem a gerendákban is több mindent cserélni kellett, többek között a látványos, darus akcióval felkerült, fő tartógerendát, a császárfát is, de a fa-ács munkák kész vannak.
Elkezdődött a réz borítás felhelyezése, az ez idáig a földön, előzetesen elkészített díszítő elemek rögzítése.
A pénzügyi kifizetések rendben zajlanak, sajnos a többletköltségként felmerült gerendacserékkel és az új csúcsdísszel várhatóan átlépjük a 40 milliós kivitelezési végösszeget.
Hamarosan elkészül és a helyére kerül az új csúcsdísz (papgallér – kehely, kereszt, csillag) és az új szabványosított, réz villámvédelem. Akárcsak az ácsszerkezet jelentős részénél, a szakemberek itt is elengedhetetlenül a cserét javasolták.
JÖVŐ HÉT KÖZEPÉN A CSÚCSDÍSSZEL FEL KELL, HOGY KERÜLJÖN AZ ÚJ IDŐKAPSZULA IS. UTÁNA AZ ÁLLVÁNYZAT FOKOZATOS VISSZABONTÁSÁVAL, A CSÚCSDÍSZ MÁR ELÉRHETETLENNÉ VÁLIK. ELŐZETES IGÉRETEINKNEK MEGFELELŐEN A MUNKÁLATOKBAN SEGÉDKEZŐK ÉS AZ ADOMÁNYOZÓK NEVEIT SZERETNÉNK ELHELYEZNI AZ IDŐKAPSZULÁBAN, EZÉRT AKI ADOMÁNYAIVAL SZERETNE MÉG SEGÍTENI, AZ JÚNIUS 14. KEDDIG TEHETI MEG. AZ UTÁNA ÉRKEZŐ ADOMÁNYOKAT GYÜLEKEZETI JEGYZŐKÖNYVEINKBEN RÖGZÍTJÜK, DE ÉRTELEM SZERINT AZ IDŐKAPSZULÁBAN MÁR NEM TUDJUK ELHELYEZNI.
 
Kapcsolódó cikk
Kinyitották a 48 évvel ezelőtt lezárt vörösréz időkapszulát
Kinyitották a 48 évvel ezelőtt lezárt vörösréz időkapszulát
A Soltvadkerti Evangélikus Templom süvegének felújítási munkálatait kezdte meg ez év tavaszán a gyülekezet. A templomtorony tetején található csillagba 1974-ben,...
 
Ezúton köszönünk meg minden eddigi imádságos, kétkezi és anyagi segítséget, a híveinktől a mai napig érkezett adományok pontos összege 8.664.332,- forint. Köszönjük! Felajánlásainkat kedd-péntek délelőttönként tehetjük meg a lelkészi hivatalban, vagy utalással a Soltvadkerti Evangélikus Egyházközség 11732181 – 20029652 számlaszámon „toronysüveg” közleménnyel. Nagyon szépen köszönjük!
Terveink szerint az átadó – vevő ünnepi Istentiszteletünket a reformáció ünnepéhez kapcsolódóan tesszük majd meg, amikor egyben 185 éves templomunkért is hálát adunk!
Reményeink szerint a további munkálatokkal kapcsolatban is jelentkezünk még részletes beszámolókkal.
Istené a dicsőség és neki tartozunk hálával mindenért!
Erős vár a mi Istenünk!” 
 

Forrás: Pál Homoki Facebook oldala 

MEGOSZTÁS