A bizonytalan időjárási körülmények miatt a templomban rendezték meg a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola ballagási ünnepségét.

-Hirdetés-

Az alkalom a hetedik osztályosok búcsúzó műsorával kezdődött. Túrmezei Erzsébet verse, az Úrnak szolgái szólóének után a nyolcadikosok búcsúbeszéde következett. A három végzős diák a felsős évek minden lényeges eseményét felidézte.

Udvarhelyi Attila, igazgató beszédében megemlékezett azokról a nehézségekről, amelyekkel együtt kellett megküzdenie a gyerekeknek, majd bátorított mindenkit, aki eljött az ünnepségre. „De itt vagyunk! Most épp együtt dagadhat a szívünk a büszkeségtől, együtt csilloghat a tekintetünk, együtt könnyezhet a szemünk, mert a soltvadkerti iskolában 59 fő gyermek sikeresen befejezte az általános iskolai tanulmányait. Abban biztos vagyok, hogy ez nektek, kedves diákok, nagy boldogság. S bízom benne, hogy a tisztelt szülők, hozzátartozók, iskolai dolgozók veletek együtt osztoznak ebben az örömben, erősítik azt! Ne is engedjük, hogy elillanjon ez az érzés. Érzékszerveinkkel, elménkkel véssük be magunkba, raktározzuk el a felszabadultság, a sikeresség gyümölcsének ízét, hogy legyen miből erőt meríteni a megpróbáltatások során, hogy többé „ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben”, ahogy azt Pál apostol üzente.”

Udvarhelyi Attila igazgató ünnepi beszéde

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok díjai előtt Ország Dóra, a Szülői Munkaközösség vezetője köszönte meg minden SZMK-s szülő segítségét, akik fáradhatatlanul dolgoztak az osztályközösségekért.

A díjazott végzős tanulók eredményei és névsora:

Minden tanévet kitűnő tanulmányi eredménnyel zártak: Biró Nóra, Bobek Vivien, Kerényi Jázmin, Molnár Karina, Rausch Viktória, Sörös Laura, Szamosi Patrícia, Tóth Anna

Sikeres nyelvvizsgát tettek:

Angol komplex alapfok: Hachbold Fanni, Molnár Karina, Péli Eszter, Schneider Hanna, Szamosi Patrícia

Angol komplex középfok: Gáspár Petra, Tóth Anna

Német komplex középfok: Gere Letícia, Kerényi Jázmin, Rausch Viktória

A diákolimpiai versenyek legsikeresebb versenyzőinek Mihókné Rácz Renáta, az SKDSE elnöke adta át az emlékplakettet:

Atlétika: Csabányi Lili, Ilyés Emőke, Molnár Karina, Péli Eszter, Simon Mária, Sörös Laura

Asztalitenisz: Biró Nóra, Müller Evelin

Labdarúgás: Gálfi József Dávid, Horváth Gábor Zoltán, Májer Kristóf, Oroszi János, Sörös Dominik Gábor, Sztankovics Alex

Dr. Pétervári Zoltán és Tóth Anna

Egyedi díjak:

NyelvÉSZ díj (nyelvi versenyeken elért eredmények, német komplex középfokú nyelvvizsga): Kerényi Jázmin

Diákönkormányzati díj (kimagasló közösségi, diákönkormányzati munka, példamutató magatartás): Szamosi Patrícia

„Kossuth Lajos Általános Iskola Jó tanulója, jó sportolója” (sportban és a tanulmányi munkában egyaránt tartósan kimagasló eredmény): Biró Nóra

„Év Sportolója” (A díjat a megalapítója és finanszírozója, Dr. Pétervári Zoltán adta át): Müller Evelin (asztalitenisz)

Szervánszky László díj: Hachbold Fanni

Orczy-díj (Az önkormányzat felajánlásával a költészet műveléséért, ápolásáért: Molnár Karina

Kossuth-Iskola Díj (kimagasló tanulmányi eredmény, legeredményesebb versenyek széles palettája): Tóth Anna

A díjak átadása után László Lajos Gergely, iskolalelkész prédikációja következett, melyben az idő értékére hívta fel a végzősök figyelmét. Majd mindhárom osztály áldásra sorakozott fel az oltár előtt. Amikor az ünnepség végén felhangzott az Erős vár a mi Istenünk, minden jelenlévő érezte, a mondat bíztatására mindannyiunknak szüksége van.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (106 db kép)
MEGOSZTÁS