A Nemzeti Tehetségprogram keretében a testi-kinesztetikus területen tehetséges diákok részére 10 napos programsorozat valósult meg Lakiteleken, 2022. június 16-2022. június 26. között. A kiskőrösi „Velünk mozdulj” Diáksport Egyesület, NTP-SPEC-21-0098-as kódszámú nyertes pályázatának köszönhetően 20 sportoló diák, és 6 felnőtt vett részt a testi-kinesztetikus területre fókuszáló programokban.

-Hirdetés-

A tábor során szikrázó napsütésben tevékenykedhettek a sportolók. A „Velünk mozdulj” Diáksport Egyesület elnöke, a tábor vezetője Bányásziné Lukács Margit elmondta, hogy minden nap edzések, és mozgásprogramok segítették a táborlakók ügyességének, sportági tudásának, és erőnlétének fejlődését. Napi programként szerepeltek ökölvívó, valamint labdarúgó edzések, és a TISZAGYM Sportközpontban végzett erősítések. Ezeken kívül, kenutúra Tiszaugon, úszás a Tősfürdő úszómedencéjében, erdei túrák, military edzés, sor-és váltóverseny szerepelt a tevékenységek palettáján. Fitness box edzés is színesítette a programot, Lazarov Katalin és Lazarov Viktor fitness edzők irányításával.

A fitness box edzést nyitottá tették minden érdeklődő számára, ingyenes részvétellel. Közös edzés valósult meg június 18-án Hideg László, a Hideg László Ökölvívó Egyesület elnökének, és Tisza Zoltán ökölvívó edzőnek a közreműködésével. Hideg László motivációs jelleggel, példaképként is állt a sportolók előtt, valamint minden este szakmai megbeszélés zajlott a sportban tehetséges diákok felkészítésének aktuális kérdéseiről.

A napközben elvesztett kalóriák utánpótlására a vacsorán kívül, fánk és palacsinta party, valamint pizzaevés szolgált. A résztvevők június 26-án; fáradtan, de sok felejthetetlen élménnyel gazdagodva hagyták el Lakiteleket.

A táborvezetői kiemelte, hogy ezúton is köszönetet mond Tiszaug polgármesterének Káré Gábornak, a Tőserdei Kultúrközpont vezetőjének Honti Attilának, Tisza Dánielnek, a TISZAGYM Sportközpont tulajdonosának, Bussay Péter lakiteleki vállalkozónak, valamint minden kisérő pedagógusnak, és egyéb segítőnek az önzetlen támogatásáért!
Az integrált keretek között zajló programsorozat, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a Nemzeti Tehetségprogram támogatásának köszönhetően valósult meg.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS