Német nyelvi tábort szervezett a Kiskőrös Város Német Nemzetiségi Önkormányzat a helyi KEVI diákjai részére június 27-től július 1-ig. A tavalyi évhez hasonlóan most is a kiskőrösi Hagyományok Háza volt a napi programok központi helyszíne.

A Kiskőrös Város Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Kincses Mihályné a táborról elmondta, hogy a táborozáson 28 gyermek vett részt, akik a KEVI 6-12 éves diákjai voltak. A táborozás költségeit Kiskőrös Város Német Nemzetiségi Önkormányzata és a szülők finanszírozták. Az egyhetes program Kincses Mihályné, Bíróné Szenohradszki Adél, Dulai Csilla, Fábián Antia, György Andrea Éva, Harsányi Zoltánné, Kispál Kata, Szabóné Tereánszki Nóra, Trepákné Kriskó Eszter és Tüske Bernadett német nyelvi tanárok, valamint hat közösségi szolgálatot teljesítő helyi gimnáziumi diák közreműködésével zajlott.

-Hirdetés-

A napi feladatok úgy alakultak, hogy a reggeli elfogyasztása után 9-12 óráig német nyelvi foglalkozásokat tartottak, amely során „A király és a szellem” című német mesét dolgozták fel. A gyermekek megtanulták ennek a mesének a szókincsét és különféle feladatokat hajtottak végre a témával kapcsolatban. A hét során egyéb programokat is szerveztek, amelyek során több alkalommal voltak a helyi strandon, valamint Kecskemétre is ellátogattak, ahol megtekintették a Vadasparkot, sokat mozogtak a gyermekek az ugrálóváras játszótéren és a McDonald’s étteremben is ebédeltek, valamint fagyiztak.

A csütörtöki napon az Ültess Fát Mozgalom Egyesület szervezésében Filus Tibor vezetésével a sport került előtérbe sorversenyekkel és a strandon vizes feladatokkal.

A tábort a Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai és a környékben lakó német ajkúak közül is többen meglátogatták, akik az egyik nap egy 7 állomásos versenyen működtek közre.

A csapatverseny során is a „A király és a szellem” című mese szókincsét dolgozták fel az állomásokon. A legjobb három csapat tagjai csoki jutalomban részesültek és az összes gyermek egy Bim-Bam Cukrászdás fagyijegyet kapott.

A tábor záróműsorát a szülők is megtekintették, amely során a „A király és a szellem” című mesét adták elő tánccal, zenével, német, valamint magyar nyelven. A heti program zárásaként a táborozók csoportképével ellátott tortát fogyasztották el a gyermekek, a szülők és a szervezők.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (84 db kép)
MEGOSZTÁS