A 2022-es nyár eddigi legmelegebb hetében, június 27-től július 1-ig gyerek kacajtól volt hangos a Vadkerti-tó Gerbera utcája. Itt táboroztak ugyanis a Kiskőrösi NKSZSE utánpótlás csapatai, fiúk és lányok egyaránt. Az egyhetes sporttábort három lelkes és mindenre felkészült edző koordinálta: Fenyvesi Éva, László Zsolt és Markó-Czérna Bianka.
A sportolásé volt a főszerep a táborban

Az idei szezonban sok új gyermek csatlakozott az egyesülethez. Az edzéseket a Városi Sportcsarnokban és a Bem József Általános Iskola tornatermében tartották korosztályonként, heti három alkalommal. A szünidő beköszöntével az edzéstől is elköszöntek a kézisek a nyárra. A gyerekek azonban nem csüggedtek, hiszen tudták, hogy vár még rájuk egy izgalmakkal és sporttal teli hét Soltvadkerten. Ugyanis kézilabda tábort szerveztek az edzők az U9, U10 és U11 csapatoknak a Vadkerti-tónál.

-Hirdetés-

Reggeltől késő estig tartották a sportos foglalkozásokat. Egy felhősebb napon körbe sétálták a tavat, és természetesen a tóban is minden nap megmártóztak a nagy kánikulában. A nagyobb és bátrabb gyerekek ott is aludtak a táborban, másokat a szüleik szállították reggel és este. Jégkrémezés, születésnap ünneplés, rengeteg játék és sportolás volt a hét minden napján. A melegebb órákban aztán hűvösbe vonultak a táborozók, és előkerültek a kártya- és társasjátékok, itt köttettek aztán igazi barátságok.

A legmelegebb órákban elő kerültek a társasok és kártyák

Ahogy Markó-Czérna Bianka edző elmondta, a Covid előtti időkben is rendszeresen szerveztek edzőtáborokat az utánpótláskorú gyerekeknek, amit az egyesület -az idei évhez hasonlóan- a TAO pályázaton nyert támogatásból finanszírozott. A gyerekek mosolya a hőség, és az aktív heti sportolás mellett is péntekig kitartott, azzal a reménnyel búcsúztak a helytől, hogy jövőre ismét visszatérnek.

A Vadkerti-tóban hűtötték le magukat a táborozó gyermekek

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (65 db kép)
MEGOSZTÁS