2022. július 9-én szombaton Kecskemétről elrajtolt hagyományosan a nyári Jótifuti Kuti Zoliék szervezésében. Több szempontból is más volt ez mint a többi eseményük, kezdve azzal, hogy kerek évfordulóhoz értek.
Csáki Mónika és Hegedűs Mónika

Immár tizedszer indult el a csapat Kecskemétről, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családokra, s tegyen valamit a családok segítéséért. Kuti Zoli készült a kerek évfordulót hirdető új pólókkal, illetve minden regisztráló kapott egy emlékérmet is. Hatalmas megtiszteltetés volt a résztvevőknek és a szervezőknek is, hogy a paralimpiai úszóbajnok Vereczkei Zsolt nyitotta meg Kecskeméten a rendezvényt.

Kuti Zoli a Jótifuti elnöke és Vereczkei Zsolt paralimpiai úszóbajnok
-Hirdetés-

Kuti Zoltán az egyesület elnöke elmondta: „ 3-3 év gyűjtésének az eredménye a két nagyon fontos eszköz amivel kerekesszékesek tudnak részt venni az eseményeinken: Stringhandbike és a kerekesszékes futó. Tandemeink és bringáink is munkában voltak a mai napon, a teljes távot – 57km- megtették. Bogasov István és Libor Zoltán is gyűjtött nekünk Kecskeméten, amit ezúton is hálásan köszönök.”

Emlékérmet kaptak a résztvevők

A megyeszékhely rajtját követően Ballószög, Ágasegyháza, Izsák, Páhi útvonalon érkeztek meg 57 km-t megtéve: futva, kerékpárral vagy kerekesszékkel Kiskőrösre tartva a tervezett tempót este 17:45-re. A szokásos roskadozó terülj-terülj asztalkámon kívül volt még a 10. évet megformáló torta, továbbá Supka Éva és a Szilveszter Társulat jóvoltából két hatalmas tálca rétes is felkerült a finomságok közé. Örömkönnyekben sem volt hiány, de fájdalmas eseményekről is megemlékeztek a Petőfi Sándor Szülőház előtt.

Amikor a csoportkép készült, Supka Éva beszélt a Jótifutis Szemkeő Péterről aki az egyesület tiszteletbeli elnöke volt illetve a Szilveszter Társulat oszlopos tagja. Péter sajnos már nem tudott tekerni a Jótifutisokkal, hiszen ahogy Éva fogalmazott – már az égiekkel kerekezik.

Kapcsolódó cikk
In memoriam Szemkeő Péter (1943-2022)
In memoriam Szemkeő Péter (1943-2022)
A Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola közleménye.  Szemkeő Péter 1943. április 22-én született, Kiskőrösön....

Természetesen a többi társukról is megemlékeztek a Jótifutisok, többek között Csabáné Csöriről, így megható pillanatoknak is tanúi lehettünk. A társaság egy része aztán késő estig együtt maradt egy jót beszélgetni Kiskőrös főterén.

Lovász Edit és Kuti Zoltán

Támogatók voltak: Bubee Kft., Decathlon, EFI, Fornetti, Garden Juice Kft. és a Tesco. 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (122 db kép)
MEGOSZTÁS