Avatar photo
Írta: Tóth Reni
Július 4-8. között sok szeretettel várta a balett és moderntánc iránt érdeklődő kisgyermekeket Baros Eszter, bajai származású színházi táncos és rekreációs sportszakember, aki nemrégiben kezdte a táncoktatást Kiskőrösön. Eddigi pályafutásáról, valamint a tábor sikerességéről volt szerencsém vele beszélgetni.
Hogyan kerültél Kiskőrösre? 

Ez egy érdekes történet, mivel én bajai vagyok, ami nem a szomszédban van. Egy ismerősöm által kerültem ide, aki jelezte, hogy szeretné a gyermekét balettre vinni, ezért megkeresett, hogy tartanék-e itt Kiskőrösön balettoktatást. Ettől a tanévtől kezdve, tehát a 2021/22-es tanévtől indult a csoport. A gyermekeknek előkészítő balett, a nagyobbaknak balett alapú moderntánc oktatást tartok. Nemcsak tánc, hanem rúdsport oktató is vagyok, ezért tervben van az ilyen jellegű foglalkozás megtartása is a jövőben. 

-Hirdetés-

Hogyan jött az életedbe a tánc?

Gyerekkorom óta táncolok, néptáncoltam, majd hip-hopra váltottam. Később kezdtem gondolkozni, hogy én ezt komolyabban szeretném folytatni, hivatásszerűen. Alap diplomámat a Testnevelési Egyetemen szereztem rekreációs szakirányon, majd felvételt nyertem humán kineziológia mesterképzésre, egyetemi éveim alatt végeztem el a szinkronúszó edzés és a színházi táncos felsőfokú szakképzéseket, de célom és motivációm a folyamatos önfejlesztés, ezért szeretném egyetemi tanulmányaimat tovább folytatni, doktori iskoláig vinni.

Mik a céljaid Kiskőrösön a táncoktatással? 

Szeretnék versenycsoportot/csoportokat elindítani. Célom, hogy elérjem az embereket és felkeltsem az érdeklődésüket arra, hogy van ilyen lehetőség a térségben. Nagyon szeretek versenyeztetni, országos, illetve lassan nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményekkel rendelkezünk, amelyre nagyon büszke vagyok. Ez a foglalkozás remek csapatot, szoros kohéziót eredményez, amely folyamatosan fejlődik. Szeretnék majd újból kezdő csoportot indítani, illetve a meglévő (később remélhetőleg haladó) csoportba új gyermekeket beintegrálni. Az edzések szerdánként vannak a Petőfi Sándor Művelődési Központban

A tábort bemutatóval zárták a fiatal balerinák
Mesélj a táborról!

A tábor nagyon motiváló hatással volt a gyermekekre. Volt aki a táborban ismerkedett meg a balettel, s mindenképp szeretné folytatni ősztől. Itt nagyon sokféle inger érte őket, az edzések és gyakorlás mellett folyamatos kézműves foglalkozások is zajlottak, amelyet nagyon élveztek a lányok. Karkötőket, hajtogatható balerinákat, valamint egyéni pólókat készítettek, amelyet a fellépésen viseltek.
A tábort, amelynek a Petőfi Sándor Művelődési Központ adott helyet, egy rövid bemutatóval zártuk, ahol megmutatták a lányok mit is tanultak az egy hét alatt. A koreográfiákat Disney és Musical slágerekre készítettük.

Folyamatos segítségemre volt Antal Réka, a Rábl táncszínház kétszeres Európa Bajnok táncosa és tanársegéd, illetve Ördög Szimonetta színházi vezetőségi tag, tanító szakos hallgató. Nemcsak balettoztunk, a balett alapú moderntánc, színházi tánc, illetve az Art Jazz fogalmával, mozdulataival ismerkedhettek meg a gyermekek.

A táborban való étkezéseinket az EatRend Kft. szolgáltatta, amellyel nagyon elégedettek voltunk, hiszen tökéletesen igazodtak a speciális étrend kérelméhez is. 

A kiskőrösi tábor remekül sikerült, és remélem még lesz lehetőség egy második alkalomra idén nyáron! Ősztől pedig sok szeretettel várom a táncolni vágyó kicsiket! A csatlakozni vágyók Facebookon a Rábl Színpad és Zenei Közösség oldalán, és az én privát oldalamon, vagy e-mailben a rablbalett@gmail.com címen tudnak érdeklődni az évkezdéssel kapcsolatban. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS