Írta: vira

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is megszervezte az Év Fagylaltja Versenyt, amelynek célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.

A Világgazdaság tudósítása szerint a kedden délután megtartott eredményhirdetésen kiderült, hogy az A kategória aranyérmese, az Év Fagylaltja a szőke zserbó lett.
-Hirdetés-

 

A díjat, amelyet idén a 25. alkalommal adtak át, Dobó Norbert vette át, a balatonfüredi Füredi fagyizó képviseletében.

A versenyfagylaltok csak természetes alap- és járulékos anyagokkal készülhettek, kizárólag saját készítésű öntetekkel ízesítve és díszítve. Idén ismét meghirdették az „M – Mentes” kategóriát is, amelyben hozzáadottcukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes fagylaltokkal nevezhettek a versenyzők.

Szűcs Árpád, a szakmai zsűri elnöke elmondta, az egyensúlyt és a kreativitást keresték az összevetőkben és a dekorációban.

A közönségdíjat a bella serate kreáció nyerte. A szakmai szervezetek különdíját a mogyoró yuzu málna és a trópusi édenkert kapta meg. A céges mentes kategóriában a ribizlis mákfagylalt, a mentesben a szilvás fekete tea lett az első. A céges kategória legjobbja a szilvás mandula granolával.

Kapcsolódó cikk
Idén a Bim-Bam Cukrászda is indult az Év Fagylaltja versenyen
Idén a Bim-Bam Cukrászda is indult az Év Fagylaltja versenyen
A Bim-Bam Cukrászda közösségi oldalán számolt be arról, hogy idén először ők is elindultak az Év Fagylaltja versenyen.  “Az országos...

Tavaly csokoládé fagylalt szederrel és chilivel lett az év fagyija. Bíborka fantázianevű alkotásával békéscsabai cukrász nyert a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete versenyén.

Forrás: https://sokszinuvidek.24.hu/
Kiemelt kép: Magyar Cukrász Ipartestület facebook oldala 
 

MEGOSZTÁS