Égő lovardából mentette az embereket és az állatokat egy izsáki körzeti megbízott, akit végül füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba.

Bejelentés érkezett a Kiskőrösi Rendőrkapitányságra tegnap délután, miszerint az egyik izsáki lovarda és a környező erdő ég. A tűzesethez Molnár Ottó r. zászlós érkezett elsőként, aki testi épségét kockáztatva megkezdte az emberek és állatok kimenekítését.

Kapcsolódó cikk
Porig égett egy ranch több épülete is a soltszentimrei tűzben, még dolgoznak a tűzoltók
Porig égett egy ranch több épülete is a soltszentimrei tűzben, még dolgoznak a tűzoltók
Több település tűzoltóegysége, valamint sok önkéntes tűzoltó vonult egy soltszentimrei ranchoz, ahol délután felcsaptak a lángok. A hatalmas füstöt még...
-Hirdetés-

Idő közben több rendőri egység is a bajbajutottak és kollégájuk segítségére indult, valamint a Katasztrófavédelem munkatársai is megkezdték a tűzoltást. A tűz terjedésének a behatárolásában a Készenléti Rendőrség helikoptere segédkezett. Az összefogás és az egységek minden igyekezete ellenére a lovardának körülbelül a fele, több hektár erdő, és 3-4 környező tanya leégett. A kár több száz millió forintra becsülhető.

A mentést megkezdő körzeti megbízottat füstmérgezés gyanújával szállították kórházba. A tűz martaléka lett egy, a lovarda közeli tanya, ahol néhány órával később egy holttestet találtak a katasztrófavédők.

Kapcsolódó cikk
Holttestet találtak az egyik leégett tanyában
Holttestet találtak az egyik leégett tanyában
Ahogy arról már korábban is hírt adtunk, hatalmas tűz pusztított Soltszentimre határában tegnap délután. Tizenhét település száztizennégy tűzoltója, valamint a...

A történteket közigazgatási eljárásban vizsgálják.

Forrás: police.hu
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS
Írta: vira