Avatar photo
Írta: Tóth Reni
Július 13-15. között sakk tábort tartottak a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban.

A tábor délelőttönként zajlott, amikor a fiatal, alsó- és felső tagozatos általános iskolás gyermekeknek (leginkább fiúk) Kalmár Benedek, akasztói származású sakkedző adta át a játék rejtelmeit, és vezette be őket a sakkozás birodalmába.

A gyerekek 9-12 óráig vettek részt a sakk foglalkozásokon 
-Hirdetés-

A táborban összesen 13 gyermek vett részt, és voltak köztük olyanok, akik egész évben jártak a külön foglalkozásokra, amelyeket Benedek bácsi tart év közben a város általános iskoláiban.

Nemcsak Kiskőrösről, de a térség legtöbb településéről, így Akasztóról és Csengődről is érkeztek sakkozni vágyó gyermekek. Hat éves kortól lehetett jelentkezni a táborba, és egészen 13-14 éves korig érkeztek fiatalok, hogy átvegyék a tudást.

A sakknak igazán jelentős személyiség- és képességfejlesztő hatása van több területen is: türelmet, problémamegoldó képességet, kooperációs képességet fejleszt, illetve jótékony hatással van a finom-motorikára, a térlátásra, a reagálásra, valamint a megfelelő tájékozódó képességre is.

A sakkozások heti alkalmanként folytatódnak ősztől Benedek bácsinál, akinél személyesen lehet érdeklődni azoknak, akik szeretnének megtanulni játszani, vagy fejleszteni szeretnék eddigi tudásukat. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS