Javában folyik a munka Kiskőrös főterén, hogy méltó körülmények között tudják megrendezni a Petőfi 200 Emlékév főtéri rendezvényeit. Már nemcsak a főtéri burkolat rendbetételén dolgoznak a Kőröskom szakemberei, hanem elbontották a Petőfi Szülőház és a Petőfi Korzó Kávéház közötti fa kerítést is. A városvezetés több tervvel is előrukkolt, melyeket Domonyi László polgármester jelentett be. 

 
„Bizonyára Önök is látták már, hogy a Petőfi Szülőház és a Petőfi Korzó Kávéház közötti fa kerítést már elbontottuk és elbontjuk a téglafalat is – írja Domonyi László polgármester, közösségi oldalán. A Petőfi 200 Emlékévre készülve továbbnyitjuk a főtér zárt területeit, így a Műfordítói Szoborpark felé is.
 
 
Az elgondolásunk alapját az adta, hogy a főtér, a szoborpark és a Luther tér, valamint a sétány egy összefüggő egységet alkosson. A most elbontott kerítés helyére néhány ülőalkalmatosságot és egy jelképes, úgynevezett “Petőfi Emlékkaput” helyezünk ki. Ez utóbbi anyaga porszórt acéllemez. Utalva az emlékévre, lézervágott feliratként kerül rá a: PETŐFI 200 felirat. A Korzó Kávéház fala emlékfalként fog funkcionálni.”  
 
A Petőfi-vonal további újításairól/változtatásairól Szedmák Tamás alpolgármester nyilatkozott korábban.
 
Kapcsolódó cikk
Javában folyik a munka Kiskőrös főterén
Javában folyik a munka Kiskőrös főterén
Javában folyik a munka Kiskőrös főterén, ahol éppen a Petőfi vonalat újítják a szakemberek. Az útvonal 2010-ben az új városközpont...
 
 
Forrás: Domonyi László facebook oldala 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira