Tizenhét településről több mint száz tűzoltó oltja a lángokat jelenleg is Kiskunhalas külterületén, ahol tegnap óta nagy területen ég fenyves és vegyes erdő. A lángok a fák koronájába is belekaptak. A tűzoltók egész éjjel a helyszínen dolgoztak a lángok továbbterjedésének megakadályozásán, valamint füstölő, izzó részeket szüntettek meg. Az erősödő szél és a rosszul járható terepviszonyok nehezítik a tűz oltását. A felderítésbe drónt is bevontak – írja a bacs.katasztrofavedelem.hu.  

Fotó: delalfoldinfo.hu
-Hirdetés-

A Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány védenceit is kitelepítették a fenyegető Kiskunhalas-Felsőszállási erdőtűz miatt. Ötven kutyust, cicát és egyéb házikedvencet kellett rövid idő alatt biztonságba helyezniük az alapítvány munkatársainak és a segítségükre siető önkénteseknek. Az állatok jól vannak és biztonságos távolságra vitték őket a tomboló erdőtűztől – írja a baon.hu. 

Fotó: baon.hu
Fotó: baon.hu
Kapcsolódó cikk
Tizenhét településről több mint száz tűzoltó oltja a lángokat
Tizenhét településről több mint száz tűzoltó oltja a lángokat
2022.07.22. 09:49    Tizenhét településről több mint száz tűzoltó oltja a lángokat jelenleg is Kiskunhalas külterületén, ahol tegnap óta nagy...

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu  
Kiemelt kép: https://delalfoldinfo.hu/ 

MEGOSZTÁS
Írta: vira