Teljes vágányzár mellett építette a kitérőket a KIROW daru a kiskőrösi állomáson. A Bács-Kiskun megyei településen a Budapest-Belgrád vasútvonal építésével összefüggésben valósulnak meg fejlesztések, amelyekben a Swietelsky Vasúttechnika Kft. is részt vesz. 

Júliusban itt összesen hat darab, készre szerelt kitérőt épített be a Vasúttechnika ezzel a speciális nehézgéppel. A KIROW KRC 1220 jelentősége a vasútépítésben épp a kitérők bontása, fektetése, vágánymezők bontása és építése, hídelemek és egyéb – csak vágányon megközelíthető – műtárgyak, elemek, gépek mozgatása.

-Hirdetés-

A 150 tonnás vasúti daru alkalmas még balesetben sérült vontató és vontatott járművek mozgatására, de igénybe vehető a baleset helyszínétől, illetve a vasúti pálya tengelyétől megfelelő távolságon belül lévő közúti járművek mentésére is.

A KIROW daru nagy előnye, hogy szállítási helyzetből maximum fél órán belül munkaképes állapotba hozható. Kialakításából eredően alkalmas a felsővezeték alatt történő munkavégzésre annak elbontása nélkül, valamint képes űrszelvényen belüli munkavégzésre is.

A Swietelsky Vasúttechnika óriási, 150 eszközből álló gépparkjáról már többször írtak a MAGYAR ÉPÍTŐK. Ezeket a cég nemcsak a vasúthálózat fejlesztésében, hanem az M3-as metró felújításához kapcsolódó munkálatoknál is beveti, például a Kőér utcai járműtelepen. A témában fotógalériát és videót is közöltek.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/kotott-palya/2022/07/munkaban-a-kirow-daru-kiskoroson

MEGOSZTÁS
Írta: vira