A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület egy impozáns kiállító hellyel készül az idei Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napokra, ami szeptember 2-3-4-én lesz. Az egyesület a megszokott helyen a főtéri „csigás kút” melletti részen várja majd az érdeklődőket.

A gazdaköri tagok részére augusztus 16-án a Hagyományok Házában szerveztek Gazdaköri Estet, amelyen a Szüreti Napokra történő felkészülést és a különböző feladatok elosztását beszélték meg. A szervezőmunkálatok vezetője Somogyi Zoltán elmondta, hogy az idei évben is nagyon komoly előkészületek előzik meg a gazdaköri stand felállítását. A rendezvény pénteki napján állítják fel a gazdaköri sátrat és délután már a helyszín díszítését végzik, melyben központi szerepet kapnak a mezőgazdasági termények.

-Hirdetés-

Augusztus 3-án szombaton reggel B. Kovács Pál készít egy lecsót a gazdaköri tagoknak és a vendégeknek, továbbá terménykiállítással várják az érdeklődőket. A standon többfajta szőlő, őszibarack, körte, alma, szilva és egyéb helyben termelt gyümölcsöket lehet majd megtekinteni, sőt megvásárolni is. Délben pörkölt ebéddel, este pedig sülhurkával és sültkolbásszal kedveskednek a vendégeknek és az egyesület tagságának. A rendezvény záró napjának reggelén Kecskeméti János készít majd finom lecsót, ebédre pedig hallével és pörkölttel készülnek.

A gazdaköri standon az ételek nem kerülnek értékesítésre, megvásárolni kizárólag a kiállított mezőgazdasági terményeket lehet majd.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS