Tavaly a Centenáriumi indulóval kezdődött a Nyáresti Fúvósmuzsika Kiskőrös főterén. Most is már javában próbál Kiskőrös Város Fúvószenekara a zeneiskolában, hogy augusztus 27-én szombaton ötödik alkalommal ismét megörvendeztessék a kiskőrösieket, és a zenekedvelőket a fúvószene dallamaival.

Sipos Béla, Kiskőrös Város Fúvószenekarának karnagya a Kiskőrös Tv-nek adott interjúban elmondta, hogy a nyárzáró koncert 18 órakor kezdődik a szokásos helyszínen, a Petőfi Sándor Művelődési Központ előtti főtéren, ahova szeretettel várják a közönséget. Rossz idő esetén is meg lesz tartva a zenés rendezvény, hiszen sátor alatt foglalhat helyet a közönség és a zenészek is. A zenei eseményen jól ismert filmzenék, klasszikus és populáris zeneművek fúvószenekari átiratát hallgathatják meg az érdeklődők.

-Hirdetés-

„Szeretnénk a közönséget olyan szinten szórakoztatni, hogy az igényes és komoly fúvószenétől kezdve egészen az operetten, operán át a könnyűzenéig, a big band, és a tradicionális fúvószenekari művekig a repertoárt felsorakoztatjuk” – részletezte a karnagy.

A zenekar a már ismert művekből álló repertoárja mellett új darabokkal is készül a nyáresti koncertre. Sipos Béla hozzátette, hogy mindig törekednek az újdonságokra. „Szemezgettünk a régi retró slágerek (mint a Neoton Família) illetve a mai, rádiók által játszott slágerekkel (mint a Bagossy Brothers) is.”

Vendégelőadóként idén is közreműködik a Soundwitch zenekar énekesnője, Váczi- Wachsmann Ildikó, Koczkás Mirjam, a KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Technikum diákja, valamint Tömösi Tamás, aki MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekarának ütőhangszeres művésze, a katonazenekar fellépéseinek állandó szólóénekese.
A koncertet műsorukkal színesítik Kiskőrös Város Mazsorett csoportjai. A zenei eseményen fellép a Kiskőrös város felnőtt mazsorett csoportja, és a Gyöngyszem mazsorett csoport is. A koreográfiákat Gubacsi Zsófia és Kelemen Annamária állította össze.

Kapcsolódó cikk
Több száz embert varázsolt el Kiskőrös Város Fúvószenekarának nyáresti muzsikája
Több száz embert varázsolt el Kiskőrös Város Fúvószenekarának nyáresti muzsikája
2021-ben ismét megrendezésre került Kiskőrösön a már hagyománnyá vált Nyáresti Fúvósmuzsika szabadtéri koncert, Kiskőrös Város Fúvószenekarának közreműködésében. Augusztus utolsó vasárnapján,...

Forrás: Kiskőrös TV
Kiemelt kép: VIRA.HU archív

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (1 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira