Nyitó ünnepséggel, könyvbemutatóval, kiállításokkal és Republic koncerttel vette kezdetét a háromnapos nagyrendezvény Soltvadkerten, tegnap délután.

A szüreti fesztivál keretein belül szeptember 16-án, pénteken este 17 órától a Nagy-Pál István Helytörténeti Gyűjteményben látható Kohán István rajzos kiállítása.

-Hirdetés-

István gyermekkora óta szeretett rajzolni. Általános iskolai tanulmányait a soltvadkerti Kossuth Lajos Általános Iskola és AMI -ban végezte. Krebsné Tuska Zsuzsanna rajztanárnő büszkén küldte képeit rajz és grafikai versenyekre.
István rajzaival számos versenyen sikereket ért el. Középiskolai évei alatt és pályakezdő fiatalként nem volt ideje az alkotással foglalkozni. A harmincas éveiben kezdett el újra érdeklődni a rajzolás iránt. Autodidakta módon képezte magát.

Kohán István kedvenc rajzával

A megnyitón Barcsik Beáta vezetésével baráti beszélgetés közben lehetett kérdezni Istvántól munkásságáról és műviéről.

A 18 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitón a Gyöngyház Kulturális Központ színháztermében Supka Éva köszöntötte a résztvevőket, majd felkérte Kárász András alpolgármester urat, hogy Soltvadkert Város Önkormányzata nevében mondja el köszöntőjét.

Kárász András alpolgármester

Kárász András köszöntőjében többek között említést tett arról is, hogy rendhagyó, ám de hagyományosnak is mondható az idei fesztivál, hiszen 2010 óta kétévente tartják a szüreti napokat, így az idén ez nem került volna megrendezésre.
Rendhagyó az ünnepség abban is, hogy idén első alkalommal csak szűk két napos a rendezvény. A tervek szerint ezen túl egyik évben egy kisebb volumenű fesztivált tartanak, míg a rákövetkezőben a megszokott nagyobb lélegzetvételű rendezvényben gondolkodnak.

Üzent a fiataloknak: „Ezek a napok a személyes találkozások és beszélgetések élményeiről szólnak, amelyhez nincs szükség viberre, messengerre és még ki tudja miféle virtuális csatornára. Felejtsük hát el erre a kis időre a kütyüjeinket!”

A köszöntő után műsort adott a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola Cantare Gyermekkara, Darányiné Haris Gabriella, és a Zongora Gyöngyszemek művészeti csoport Dr. Pethő Istvánné dr. Fodor Katalin vezetésével.

Az ünnepélyes megnyitón került sor A szőlőtő népe – Szemelvények Soltvadkert történetéből című könyv bemutatójára is.

Kapcsolódó cikk
A szőlőtő népe – könyvbemutató is lesz a Soltvadkerti Szüreti Fesztiválon
A szőlőtő népe – könyvbemutató is lesz a Soltvadkerti Szüreti Fesztiválon
A TOP 5.3.1-BKI-2017-00003 A helyi közösségek fejlesztése Soltvadkert térségében pályázat keretén belül készült el egy Soltvadkertet népszerűsítő, bemutató könyv, melynek...
A szőlőtő népe – Szemelvények Soltvadkert történelméből című kiadványt Fodorné dr Schiszler Terézia aljegyző asszony, a projekt vezetője mutatta be

Erőss Zsolt hegymászó felfedezőútjainak, a Mount Everestről készült fotóinak kiállítása is megnyílt a dísztetemben és a folyosógalérián.

A megnyitó után 20 órakor kezdetét vette a várva várt Republic koncert, melynek nagy sikerét a színpad előtti érdeklődőkkel megtelt Borutca is bizonyította.

A sikeres koncert után a fiataloké volt a pálya, ugyanis érkezett Dj Andro Magyarország egyik legmenőbb és leghíresebb újgenerációs előadója. Sikerét mi sem bizonyította jobban, mint hogy az éjfél közelében eleredő eső sem tántorította el a résztvevőket a további mulatástól.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (79 db kép)
MEGOSZTÁS