A nyári szünetet követően, 2022. szeptember 23-án újra összejöttek a Kiskőrösi Irodalmi Társaság tagjai, a Petőfi Sándor Művelődési Központ egy meghitt termében.

A tagok – valamilyen véletlen folytán – a kilencedik hónapban, kilencedik alkalommal találkoztak. A fő résztvevők: Kutyifa Anikó, Komlós Kinga, Kothencz Henrietta a Kiskőrösi Irodalmi Társaság, és az Anya Író Trió alapítói, valamint a már állandó tagként elismert Takáts Géza, és Háló Gyula voltak.

-Hirdetés-

Az elmúlt év bizonyítja, hogy a „KIT kvintett” maximálisan támogatja a társaság működését, és szeretettel várja újabb írók, költők, bloggerek jelentkezését.
Érdeklődők, és megkeresések folyamatosan vannak, de újabb elköteleződések egyenlőre nem történtek a társaság irányába.
A tagok elgondolásainak, és ötleteinek köszönhetően különböző irodalmi események, fórumok, előadások szervezése, megrendezése is a jövőbeni tervek között szerepelnek, valamint egy nyilvános felület indítása is, ahol a kiskőrösi széplelkű emberek értő közönséggel oszthatnák meg, eddig még nagyközönség elé nem tárt műveiket.

A társaság ezzel is szeretne hozzájárulni, hogy újra „divatba jöjjön” az irodalom, és méltó utódai lehessünk városunk szülöttének, Petőfi Sándornak.
Háló Gyula

Háló Gyula huszonéves kora óta ír, elsősorban verseket. Újságíróként először a Reformátusok Lapjába kezdett írni. Több lap alapító-szerkesztője volt: Életjel Ifjúsági Lap, Jelige Ifjúsági Magazin, Baptista Magazin. Eddig megjelent verseskötetei: Az útról letért idő, Arcod fényében, Bizalom mégis, és gyermekverskötetei: Oroszlánok és idomárok, Bohócok, Napi adagok (aforizmák). Az érdeklődők, személyes közösségi oldalán olvashatják a hétköznapok hatására íródott műveit. Jelenleg lelkészként tevékenykedik, de hamarosan nyugdíjba vonul. Az elkövetkező időkben szeretné más fórumokon is kipróbálni magát, többek között tervezi, hogy verseiből, képzőművészek közreműködésével installációkat, vizuális alkotásokat hoznának létre.

Takáts Géza

Takáts Géza írásait a mesék között kereshetjük a könyvesboltokban, Léna kalandjai címmel. A tanulságos történetek, saját élményeiken alapulnak, és a meséken keresztül tanítják a gyerekeket. De a felnőttek is olvashatnak tőle. A közelmúltban jelentek meg cikkei a Magyar Kultúra Magazinban – Galamb Józsefről, és Haraszthy Ágostonról – amiket történész ismeretei felhasználásával írt meg, némi kalandregényes motívummal. Ezen kívül, személyes közösségi oldalán újabbnál-újabb részekkel örvendezteti meg a gyerekeket Léna, a labrador történeteivel. A hétköznapokban, a kiskőrösi János Vitéz Látogatóközpont munkatársaként találkozhatunk vele, ahol mint történész tevékenykedik. Jövőbeni tervei között szerepel a Léna kalandjainak folytatása, aminek az illusztrációit László Tímea Boglárka készíti.

Kutyifa Anikó

Kutyifa Anikó kamaszkora óta ír, előbb verseket, majd prózát. Mégis, pályafutását újságírással kezdte, és ezt követően adta ki első könyvét Napifelhő címmel, ami egy anekdotagyűjtemény. Ezt követte a Zuri című ifjúsági regénye, idén pedig október 15-én jelenik meg a Szeder barátokra lel Kiskőrösön, ami a várost bemutató, gyerekeknek szóló kisregénye. Könyvei illusztrációit testvére, Kutyifa Ágnes készíti. A VIRA.HU internetes hírportálon rendszeresen publikál, és személyes blogjában – Betűimsora – sem hagyja olvasnivaló nélkül a követőit. Civilben biológia, földrajz tanárként, és gyógypedagógusként találkozhatunk vele. Jövőbeni tervei: a Zuri folytatása.

Komlós Kinga

Komlós Kinga főiskolás korában írta első romantikus regényét, amit a későbbiekben, már családanyaként adott ki, Szerelem Dominikán címmel. Ezt követte az eredetileg egyrészesnek szánt romantikus krimi, ami a későbbiekben trilógiaként került a könyvesboltokba, a Végzetes alku, Csábító alku, és Végső alku címekkel. A Dugonics András, és Gyémánt Toll díjas írónőnek idén jelent meg az Ünnepi Könyvhét alkalmából a Szerelem az Amazonas mélyén című könyve. Újabban érdeklődve fordul a mesekönyv, illetve a szakácskönyv írás felé, és természetesen folytatja a romantikus regények alkotását is. Írói tevékenységeit szerzői közösségi oldalán, gasztro szárnypróbálgatásait pedig az Egészségben a család csoportjában követhetjük nyomon.

Kothencz Henrietta

Kothencz Henrietta: lovas éveim hatására kezdtem írni. Első regényem egy trilógia – életrajzi ihletésű kalandregény – Az élet lovas oldala címmel, és ebből az első rész a Lesz egy farmom az Alföldön alcímmel jelent meg. Később gyermekem hatására, mesekönyvírásba kezdtem, amiknek az illusztrációit is magam készítettem, majd Palkó és a varázslatos kukásautó címmel környezettudatos sorozatot indítottam el. Eddig megjelentek: A szemetelő kutyus, és A piknik. A mesék segítségével évek óta interaktív környezetvédelmi előadásokat tartok gyerekek számára. A közelmúltban jelent meg thriller műfajban az Ablak című regényem. Az érdeklődők évek óta olvashatják novelláimat, szakmai írásaimat a Lóháton negyven felett elnevezésű személyes blogomban. Az idei évtől tudósítóként is tevékenykedem a VIRA.HU internetes hírportálon. Jövőbeni céljaim: még többet írni, valamint a trilógia többi részét, és a fiókban porosodó regényeimet megjelentetni.

Képek: Kutyifa Anikó, Facebook

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS