Jó kapcsolatot ápol egymással a Kiskőrösi LC és az Izsáki Sárfehér SE, amelynek keretében október 13-án edzőmérkőzést játszott egymás ellen a két klub U11-es csapata. A Kiskőrösön megrendezett mérkőzésre bő kerettel állt ki mindkét utánpótlás gárda.

Az együttesekről tudni kell, hogy rendszeresen szerepelnek a Bozsik Tornákon, és a megszokott hétközi foglalkozásokat kiegészítve játszottak most egymás ellen. Az eredmény az edzőmérkőzésen másodlagos szerepet kapott, és az elsődleges cél a mérkőzés helyzetek gyakorlása volt.

A Kiskőrösi LC U11-es csapata
Biácsi Gábor – Kiskőrösi LC edzője (U11):
-Hirdetés-

-Az izsákiakkal a Bozsik Tornákon rendszeresen találkozunk és a két klub, valamint az edzőjük, Nagy Oszkár között is jó a kapcsolat. Megbeszéltük, hogy jó lenne élesben, mérkőzés helyzetben is szerepelniük a fiataloknak és a fejlődésüket jól szolgálná, ha edzőmérkőzést játszanánk egymással. A mérkőzést a korosztálynak megfelelő pályán, 55×35 méteres játéktéren, 5×2 méteres kapukra játszottuk a rendes nagypályás szabályok szerint, tehát a lesállásra is figyelni kellett. Csupán annyi a különbség a nagypályás labdarúgás szabályaitól, hogy az oldalvonalról csak berúgni lehet a labdát, dobni nem. Ebben a korosztályban 16 fős kerettel tudok dolgozni, akik egy része a kiemelt Bozsik Tornákon is szerepel, ahol Bács, Csongrád-Csanád és Békés megyei csapatokkal küzdünk meg.
A korosztályba a nyár során több fiatal is érkezett, akik kiöregedtek az U9-es csapatból és fejlődésük folyamatosan halad, de még sokat kell dolgoznunk, hogy az elvárásokat teljesíteni tudjuk.

Az Izsáki Sárfehér SE U11-es csapata
Nagy Oszkár – Izsáki Sárfehér SE edzője (U11):

-Már a korábbi években is felmerült, hogy a kiskőrösiekkel edzőmérkőzéseket játszunk, mert egy ilyen felkészülési találkozó bármilyen edzésnél többet ér. A kiskőrösi klubbal, a vezetőkkel, az edzőkkel kiváló a kapcsolatom és nagyon örülök, hogy tudunk játszani velük edzőmérkőzést oda-visszavágó alapon. Ma a játék, a mérkőzés helyzetek gyakorlása volt a legfontosabb és nem az, hogy milyen eredmény születik. Ebben a korosztályban 16 gyermekkel tudok dolgozni, akik mintegy fele a környező településekről érkezik hozzánk és erősíti a csapatunkat. A fiatalok számára heti két alkalommal van edzés, kedd és csütörtöki napokon.
Úgy gondolom, hogy ebben a korosztályban van több tehetséges fiatal is, akik megfelelő hozzáállással és szorgalommal szép sikereket érhetnek el a labdarúgásban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS