Írta: vira
Kiskőrösön tartotta ülését a Bács-Kiskun Megyei Petőfi Emlékbizottság a hétvégén.
 
Kapcsolódó cikk
A Petőfi Ünnep kulturális rendezvénysorozat második napja
A Petőfi Ünnep kulturális rendezvénysorozat második napja
Sztélét kapott a történelmi emlékhellyé nyilvánított kiskőrösi Petőfi Sándor Szülőház, valamint két új kiállítás került megnyitásra a Petőfi 200 emlékév...

Rideg László
, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a „Talpra Magyar” program konzorciumi partnereit, a programhoz csatlakozó intézmények vezetőit, képviselőit. Mint mondta, bármerre járunk-kelünk a megyében, mindenütt Petőfi jön velünk szembe, melyre az emlékévek adnak ugyan kellő alapot, de a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat olyan program megvalósítására törekszik, ami hosszútávon biztosítja a költő jelenlétét.
 
Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke és Józan Ágota projektmenedzser, valamint meghívott vendégeik 
A gondosan összeállított csomagba, ki-ki beleteszi a maga attrakcióját, ezáltal rendkívül gazdag és színes tartalommal színesedett eddig is megyénk kulturális palettája.
Józan Ágota projektmenedzser az elmúlt hónapok eredményeit összegezve mutatta be, mi minden történt Bács-Kiskunban Petőfi nyomán. Döbbenetes számokkal, statisztikákkal is találkozhattak a jelenlévők, hiszen a közösségi médiafelületeken vannak olyan bejegyzések, amelyek már félmilliónál több lájkot is elértek. Ami külön öröm, hogy a fiatalság körében igen népszerű a megyét járó Petőfi Sándor, aki nagy sikerrel szólítja meg az ifjúságot.
 
Józan Ágota beszámolójában döbbenetes számokkal, statisztikákkal is találkozhattak a jelenlévők
A konzorciumi összefogás keretében számos, több ezer résztvevőt mozgató rendezvény valósult meg a költő születésének bicentenáriumához kötődően. Tematikus túrák, tudományos konferenciák, fesztiválok, kulturális események, szavalóversenyek, múzeumpedagógiai foglalkozások, gasztronómiai programok sokasága váltotta egymást Kiskőröstől, Kiskunfélegyházán, Szabadszálláson, Petőfiszálláson, Kecskeméten, Baján, Nemesnádudvaron, Szalkszentmártonon át, Kunszentmiklósig, hogy csak a főbb helyszíneket említsük, de megyénk szinte minden települése aktív részese a Petőfi200 eseménysorozatnak.
 
Kapcsolódó cikk
6 nap 500 km: Böjte Csaba is Kiskőrösre látogatott, ahonnan elrajtolt az “Egy vérből vagyunk” jótékonysági esemény
6 nap 500 km: Böjte Csaba is Kiskőrösre látogatott, ahonnan elrajtolt az “Egy vérből vagyunk” jótékonysági esemény
2022. szeptember 20 – szeptember 25. Kiskőrös – Orosháza – Gyula – Nagyszalonta – Nagyvárad – Székelyhíd – Nagykároly –...
Ha egyéb módon nem, a Meseföld Élménybusz által, ami eddig közel hetven településen állomásozott igen nagy népszerűséggel, de több különleges kiadvány is napvilágot látott már. Meg kell említeni a gigantikus méretű LEGO-falakat, melyből eddig már három Petőfi elemet raktak ki több száz játékos kedvű helyi önkéntes közreműködésével Baján, Kunszentmiklóson és legutóbb Kiskőrösön.
 
Kapcsolódó cikk
Közel négy óra alatt elevenedett meg Petőfi Sándor egyik legismertebb elbeszélő költeménye Kiskőrösön
Közel négy óra alatt elevenedett meg Petőfi Sándor egyik legismertebb elbeszélő költeménye Kiskőrösön
2022. október 15-én Kiskőrösön nagyszabású rendezvénysorozat kíséretében avatták fel a Petőfi Szülőház melletti sztélét, amely hirdeti, hogy történelmi emlékhellyé vált...
 
Petőfi portréi, illetve a János Vitéz egy jelenete elevenedik meg az egyenként tizenháromezer darabos LEGO-falon. A konzorciumi partnerek örömmel számoltak be a helyi programjaik sikereiről, nagyra értékelve a megyei önkormányzat szerepvállalását, koordinálását, a projekt tematikáját.
 
 
A folytatásról Moiskó Csilla az elnöki kabinetiroda vezetője adott tájékoztatást. Mint mondta Petőfi marad a hívó szó jövőre is és számos új, a költőhöz kapcsolódó programmal bővítve találkozhat a megye lakossága. A Petőfi Brand létrehozásában különleges látványelemek kerülnek közönség elé, értékes online tartalmakra találhat mindenki, és fi200 márkanéven megyei termékkosár készül, hogy csak néhány kézzel fogható elemet kiemeljünk. A projekt legfontosabb része azonban továbbra is a közösségek építése, a kohézió, a helyhez kötődés erősítése marad a Mi Petőfink által.
 

-Hirdetés-

Forrás: https://www.bacskiskun.hu/ 
Fotók: Tóth Renáta/VIRA.HU 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS