Kiskőrösi Óvodákban már 2013 óta működnek tehetséggondozó programok, mint például a jégkorong, a sakk, néptánc, vagy az úszás. A köznevelési törvény előírja, hogy a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek körében nemcsak a felzárkóztatást, hanem a tehetséggondozást is be kell építeni az óvodák mindennapjaiba.

Kedden délelőtt, a korábbi évekhez hasonlóan jégkorong „bemutatót” tartottak a HC Kiskőrös edzői: Kosóczky Tibor és Rakonczai Mónika, ezúttal a Kőrisfa utca óvodásoknak. Hiszen a Bagoly csoport két kis pajtása: Rutka Doroti és Mádai Andris már versenyszerűen sportolnak a csapatnál. A megközelítőleg 30 perces bemutató foglalkozáson a középső- és a nagycsoportosok vettek részt.
A kicsik izgatottan várták a bemutatót
-Hirdetés-

Albert Amina, a Kőrisfa Óvoda vezetője elmondta, hogy nagyon tetszett a gyerekeknek ez a program, hiszen be is öltözhettek játékos, illetve kapus mezekbe, továbbá kézbe vehették a hokiütőt, és szemügyre vehették a hokikorongot is. Jégkorcsolyát és görkorcsolyát is hoztak magukkal az edzők, melyeket szintén bemutattak a kicsiknek. Azt láttuk a gyerekek arcán, hogy nagyon élvezték mindezt.

Kosóczky Tibor sokat mesélt a gyerekeknek és be is öltöztette őket
És hogy miért jó, ha a gyermek jégkorongozik?

A HC Kiskőrös állásfoglalása szerint azért: „Mert a hoki a sportok zongorája. Még ha nem is szeretnénk profi jégkorongozót nevelni gyermekünkből, a hokizás által fejlesztett képességek rengeteget adnak hozzá a gyermek későbbi életéhez. Hiszen a hoki – összetettsége miatt – hozzájárul a gyermekek fejlődéséhez: fontos készségeket, villámgyors gondolkodást fejleszt, kitartóvá tesz és nagyobb önbizalmat ad. Mert megtanít csapatban játszani és gondolkodni. Semmi sem jobb annál, mint egy közösség tagjának lenni. A jégkorongosok barátságokat kötnek, miközben fontos dolgokat tanulnak a csapatmunkáról, a bizalomról és a felelősségről – olyan dolgokról, amelyek egész életükben meghatározó fontosságúak lesznek. Mert biztonságos. A mini liga nem profi jégkorong, nem az NHL. A body checking (testjáték) és a verekedés egyaránt tilos, a jég keménységétől pedig védőfelszerelések tömkelege védi a gyerekeket, így ritka a sérülés. Mert a jégkorongos közösséghez tartozni óriási élmény. Egy percig sem állítjuk, hogy egyszerű, hiszen edzésekre és hétvégi mérkőzésekre kell járni, a pálya mellett hideg van, az öltöző pedig zsúfolt. De mindenért kárpótol a támogató közösség, amely a többi szülőből verbuválódik és elkíséri a gyerekeket akár a világ végére is” – olvasható az egyik Facebook bejegyzésükben. 

Kapcsolódó cikk
Várja az érdeklődőket a Korisuli Kiskőrösön
Várja az érdeklődőket a Korisuli Kiskőrösön
A HC Kiskőrös szervezésében szeptember 14-től Korisuli foglalkozások vannak a Rajz Attila Jégcsarnokban. Az egyesület szerdán 17.00-18.00, pénteken pedig 18.00-19.00...

Fotók: Rakonczai Mónika, Kőrisfa Óvoda munkatársai 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS