Érezted úgy, hogy amikor az ébresztő hangját hallod, már fáradt vagy? Benyomod a szundit. Abban reménykedsz, hogy valami csoda folytán az univerzum hosszabbá teszi azt a néhány percet, mielőtt újra a füledbe muzsikálja a telód a bosszantó dallamot. A címben szereplő Magdi anyu, az én drága barátnőm, akit 2016-ben ajándékozott nekem az élet. Ő néhány hétnyi futó anyukás poszt alapján leveszi: „ennek a csajszinak Magdi anyu tanácsai hiányoznak”. 

Ritkán beszélünk, még ritkábban találkozunk, de nélküle kevesebb szín lenne az életemben.
-Hirdetés-

Mindenkinek szüksége van egy Magdi anyura. Aki látja és hallja a „köszi, jól vagyok-ban” az „egyáltalán nem vagyok jól-t”. A büszkeséggel megosztott eredmények mögött az elgyötört embert, akivé képesek vagyunk válni, mert nem állunk meg.

A munkánk – ha nem vigyázunk – végtelenül fárasztó, követelőző gyerekké válik, akinek senki nem mondja meg, hol vannak a határai. Akinek mindent megadunk erőnkön felül. Aki felettünk trónol és vámpírként szipolyozza ki belőlünk az életet.

A kép forrása: pixabay.com/Engin_Akyurt
A megfelelés ősi vágya rossz irányba tolja el a fókuszt. Meglátjuk a képeken a görnyedt vállunkat, és rémülten kérdezzük magunktól, kik vagyunk. Kivé lettünk.

Nem önzés, ha életünk fókuszában önmagunk és szeretteink megbecsülése áll. A minőségi idő, amit arra szentelünk – ízlelgessük ezt a szót –, hogy megengedjük magunknak a csendet, az üldögélést, vagy a látszólag céltalan sétálást, kirándulást, lődörgést, felbecsülhetetlen kincsünkké válik. Megtanítja, hogy a megállás lényegében elindulás. Elindulás a jó irányba.

Amelyen nem a munka, nem az emberek elvárásai a közlekedési táblák. Ezen az úton előfordul, hogy táblák sincsenek. Méterről méterre kell kitapasztalni, merre visz. Meg fogunk döbbeni, mennyivel több nevetés, elégedettség és reménység vár bennünket, amikor elénk tárul a kilátás.

A kép forrása: pixabay.com/analogicus

Amikor az én Magdi anyum minderre figyelmeztetett, arra kért, írjak egy listát, amin azok a dolgok szerepelnek, amiket a legtöbbször engedek veszni a munka és a kötelességek, az elvárások oltárán. Azt a listát nézegetve írom most ezt a cikket.
Legyen saját listátok! És saját Magdi anyutok!
Köszönöm!

A kiemelt kép forrása: pixabay.com/marusya211111999

MEGOSZTÁS