Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. október 21-én kitüntető címeket, kitüntetéseket és díjakat adományozott, melyet az ünnepi testületi ülésen adtak át a Gyöngyház Kulturális Központ színháztermében.

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete példamutató emberi magatartásáért a köztiszteletben álló Zsikla Magdolna részére „Soltvadkert Város Szolgálatáért” kitüntetést adományozta, és egyhavi bruttó illetményének megfelelő jutalomban részesítette a Soltvadkerti Polgármester Hivatal köztisztviselőjeként a köz szolgálatában 40 éven át elhivatottan és kiemelkedő szakmai színvonalon végzett köztisztviselői munkásságáért nyugdíjba vonulása alkalmából.

-Hirdetés-

Zsikla Magdolna nyugdíjba vonuló köztisztviselő, aki 1982. szeptember 1-jén a mai Polgármesteri Hivatal jogelődjénél kezdte köztisztviselői pályafutását és négy évtized elteltével, kitérők nélkül 2022-ben innen búcsúztatták Őt nyugdíjazásakor.

Tősgyökeres soltvadkerti családban született 1964. január 5-én. Az általános iskolát is Soltvadkerten végezte, majd Baján a Frankel Leó Német Nyelvű Gimnáziumban szerzett érettségi bizonyítványt.

Kárász András alpolgármester és Zsikla Magdolna díjazott

Pályája kezdetén a gazdálkodási csoportnál szerződéssel kezdett dolgozni, majd 1984-ben az adócsoporthoz került. 1991-ben kapott végleges kinevezést.
Precíz és lelkiismeretes munkavégzése okán az akkori Gyámhivatal vezető: Dr. Laczi Jánosné és a szociális ügyekkel foglalkozó Plavecz Jánosné kolléganő javaslatára került 1992-ben összefoglaló nevén a szociális területre. Gyámügyi, gyermekvédelmi, valamint szociális és segélyezési ügyekkel, az ezekhez kapcsolódó kiegészítő feladatokkal foglalkozott az utóbbi 30 évben.
Több mint 10 éven át jegyzőkönyvvezetőként segítette az önkormányzati bizottságok munkáját.
A gyermekvédelmi munkakör ellátása sok esetben embert próbáló feladat volt számára: egy gyermek védelembe vétele, kiemelése a családból, rendkívüli körültekintést igényel mindenkor. Jó döntést hozni nagyon nehéz feladat. A szakma szépségét pedig az adja, amikor a szülő, vagy a látszólag sérelmet szenvedett fél elismeri a döntés helyességét.

A bajba jutott, vagy rendkívüli élethelyzetbe került, nehéz sorsú emberek támogatását mindig szívügyének tekintette, és az ügyfelek is bizalommal fordultak hozzá.
Munkája során jó kapcsolatot ápolt a helyi jelzőrendszerhez tartozó és a gondozást végző társszervekkel és személyekkel, a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat munkatársaival, a Nevelőszülői tanácsadóval, a Képviselő-testület illetékes bizottságával.
A díjat Temerini Ferenc polgármester, és Kárász András alpolgármester adta át

1995-ben közigazgatási alapvizsgát tett kiváló eredménnyel.
2000-ben részt vett a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete által szervezett gyermekvédelmi felelősök továbbképzésén.
Az előírt időszakos köztisztviselői továbbképzéseket rendre kimagasló eredménnyel teljesítette. A teljesítménykövetelmények értékelése során rendre kivételes értékelést kapott.

Privát életében elsősorban családtagjai felé fordult a figyelme, akik mindig és mindenben számíthatnak rá. Keresztlánya nevelésében mintegy tíz éven át aktív szerepet vállalt. Nagy öröm volt számára, hogy figyelemmel kísérhette felnőtté válását, jelen lehetett önálló életkezdésénél és a kisgyermeke megszületésekor.

Szabadidejében rendszeresen sportol, lelkes amatőr futó. Tevékeny nyugdíjas éveket tervez az elkövetkezendő időben, melyre határozott forgatókönyve még nincs, de biztosan lesz benne hasznos tevékenység, esetleg munka, sport és régi hobbija: az utazás.
Maga sem gondolta volna, hogy ami egykor egyszerű munkalehetőségként indult és pár évig talán ideiglenesnek tűnt számára is, végül megragadja és hivatássá fejlődik benne.

Fodorné dr. Schiszler Terézia aljegyző és Zsikla Magdolna

Egy vidéki településen a köztisztviselői pálya azon szakmák közé tartozik, ahol nincsenek rangos elismerések és látványos sikerek, nagyszerűségük éppen a hétköznapok közötti helytállásban és kitartásban rejlik.
A szociális területen dolgozó munkatársak jutalma pedig az, ha elsimíthatnak egy-egy gondot, ha megoldást találnak, ha megnyugvást hozhatnak mások életébe.

A 2022-es díjazottak egy része

Az Önkormányzat e kitüntetéssel ismeri el és köszöni meg Zsikla Magdolnának a köz szolgálatában kimagasló szakmai színvonalon végzett több évtizedes munkáját, mellyel jelentős mértékben segítette az önkormányzati feladatok végrehajtását, a település polgárai ügyeinek intézését, amellyel kivívta a polgárok megbecsülését!

Szívből gratulálunk!

Kapcsolódó cikk
Összesen kilenc díjat és kitüntetést adtak át az ünnepi képviselő-testületi ülésen
Összesen kilenc díjat és kitüntetést adtak át az ünnepi képviselő-testületi ülésen
A hagyományokhoz híven, az 1956. október 23-i megemlékezést követően Soltvadkert Város Önkormányzat Képvisel-testülete ünnepi ülést tart a Gyöngyház Kulturális Központ...

Szöveg: Soltvadkert Város Önkormányzata

MEGOSZTÁS