Soltvadkert Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. október 21-én kitüntető címeket, kitüntetéseket és díjakat adományozott, melyet az ünnepi testületi ülésen adtak át a Gyöngyház Kulturális Központ színháztermében.

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete példamutató emberi magatartásáért a köztiszteletben álló Nagy Gábor, a Vadkert-Agrotechnika Kft. ügyvezetője részére „Az Év Vállalkozója” díjat adományozta a hosszú időn át végzett, kiemelkedő vállalkozói tevékenységéért, munkahelyek létrehozásáért és megtartásáért, mellyel hozzájárult a város fejlesztési céljainak megvalósításához.

Nagy Gábor a VADKERT-Agrotechnika Kft. tulajdonos-ügyvezetője.
-Hirdetés-

A Vadkerti-Agrotechnika Kft. kezdetben traktorok és mezőgazdasági gépek kereskedelmével foglalkozott, majd hamarosan átálltak a talajművelő munkaeszközök tervezésére és gyártására. Napjainkban pedig már az egészen nagy kategóriákhoz is kínálnak gépeket, kiszolgálják az egyedi igényeket és Európai szabadalmi bejegyzés előtt állnak.
A cég a mezőgazdasági gépgyártási tevékenységét Nagy Gábor tulajdonos és ügyvezető több, mint három évtizedes géptervezői tapasztalataira alapozza.

Ifjú mérnökként 1981-ben került a kecskeméti Mezőgéphez, a későbbi Agrikonhoz, ahol a kilencvenes évek elejéig gyártmányfejlesztőként, szerkesztőként és tervezőként dolgozott, majd eljutott a kereskedelmi igazgató pozícióig. A Vállalat 1994-es privatizációja után először a Sasform-Agrotechnika Kft. társtulajdonosaként folytatta pályafutását.

Nagy Gábor feleségével, Anitával a díjátadón
1999-ben feleségével, Anitával alapították meg a Vadkert-Agrotechnika Kft-t és azóta folyamatosan együtt építik.

Tőkehiány miatt az első években új traktorok és munkaeszközök kereskedelmével foglalkoztak. Mivel mérnökként mindig is a talajművelő gépek tervezése és gyártása volt a szívügye, hamarosan ebbe az irányba indult a vállalkozás, ma pedig már kizárólag erre fókuszálnak. A termékeiket eleinte bérgyártásban állíttatták elő, majd a jelenlegi telephelyükön kialakították a saját gyártástechnológiájukat.

Arra törekednek, hogy tartós, megbízhatóan működő talajművelő gépeket készítsenek, amihez kiváló minőségű kopórészekkel erős vázszerkezeteket építenek.
Tapasztalataikat, szaktudásukat felhasználva a gépeket folyamatosan fejlesztik.
Termékpalettájukon az ekén kívül megtalálható minden talajművelő gép, és a megrendelők egyedi igényeivel is foglalkoznak.
Munkaeszközeik több mint 90 %-át belföldre, a maradék 10 %-ot pedig főként Szlovákiába, Romániába, Ukrajnába, Szerbiába és Ausztriába értékesítik.

Temerini Ferenc, Soltvadkert polgármestere adta át az elismerő díjat a VADKERT-Agrotechnika Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének

Az általuk gyártott szőlőművelő forgókapa jelenleg Európai szabadalmi oltalom alatt áll, és megtörtént a szabadalmi bejegyzése is.
A forgókapa továbbfejlesztése folyamatos, nemrégiben jelent meg a háromfejes VFK forgókapa gyümölcsösgép, ami a bodzához is kiváló megoldás.

 A koronavírus világjárvány ellenére 2020-ban folyamatosan termeltek és az alapanyagárak sem jelentettek problémát. A 2021. év azonban nagyon nehezen kezelhető év volt különösen az inputanyag tekintetében, és az ismert körülmények okán az idei év sem lesz könnyű. A megrendeléseknek köszönhetően azonban 17 munkatársukkal folyamatosan dolgoznak, de nagy kihívást jelent az alapanyagok és költségek beépítése a végtermék árába.

A gazdálkodóknak fontos, hogy munka közben ne hagyja őket cserben az eszköz, ezért céljuk, hogy a Vadkert-Agrotechnika Kft. a vevőik által megszokott jó minőséget képviselje a jövőben is.

Az Önkormányzat e díjjal ismeri el több évtizedes, sikeres vállalkozói tevékenységét, munkahelyek létrehozását és megtartását, mellyel hozzájárult a város fejlesztései céljai megvalósításához.

Elért eredményeihez szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Kapcsolódó cikk
Összesen kilenc díjat és kitüntetést adtak át az ünnepi képviselő-testületi ülésen
Összesen kilenc díjat és kitüntetést adtak át az ünnepi képviselő-testületi ülésen
A hagyományokhoz híven, az 1956. október 23-i megemlékezést követően Soltvadkert Város Önkormányzat Képvisel-testülete ünnepi ülést tart a Gyöngyház Kulturális Központ...

Szöveg: Soltvadkert Város Önkormányzata 

MEGOSZTÁS