Soltvadkert Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. október 21-én kitüntető címeket, kitüntetéseket és díjakat adományozott, melyet az ünnepi testületi ülésen adtak át a Gyöngyház Kulturális Központ színháztermében.

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete példamutató emberi magatartásáért a köztiszteletben álló Jaszanovics Istvánné részére „Soltvadkert Város Szolgálatáért” kitüntetést adományozta, és egyhavi bruttó illetményének megfelelő jutalomban részesítette a Soltvadkerti Polgármesteri Hivatal köztisztviselőjeként a köz szolgálatában több mint 10 éven át elhivatottan és kiemelkedő szakmai színvonalon végzett köztisztviselői munkásságáért nyugdíjba vonulása alkalmából.

-Hirdetés-

Jaszanovics Istvánné –Daczi Edit- Soltvadkert Város Önkormányzatának gazdasági vezetője nyugdíjba vonuló köztisztviselő 1965. május 30-án született Kiskunhalason. Családjával Kiskunhalason éltek és az általános iskoláit is itt végezte, majd a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskolában szerzett ruházati eladó szakképesítést.
1982-ben Kiskunhalason, a Dél-Bács-Kiskun Megyei Vízmű Vállalatnál kezdett dolgozni igazgatási előadó munkakörben.
1986-ban a Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett és képesített könyvelő, vállalati tervező, statisztikus szakképzettséget szerzett. Ugyanebben az évben kötött házasságot Jaszanovics Istvánnal és Soltvadkerten kezdték meg közös életüket.

Jaszanovics Istvánné -Daczi Edit- és férje, Jaszanovics István

1994. januártól a Soltvadkerti Önkormányzati Vízműhöz került pénzügyi ügyintéző munkakörbe. Az ott eltöltött hét év után a Kiskőrösi Nyomdavit Kft-nél főkönyvelői állást vállalt.
2003-ban a Kossuth Lajos Általános Iskolába csábították gazdasági vezetői munkakörbe. A kistérségi iskola megalakulásával át került az intézményhez szintén gazdasági vezetői munkakörbe, mely 13 település óvodáinak, iskoláinak pénzügyi, könyvelési, munkaügyi, társadalombiztosítási feladatainak ellátását, pályázatok megírását és koordinálását jelentette.  
2008-ban szerzett közgazdász diplomát a Tomori Pál Főiskola Gazdálkodási Szakán.

2010. október 1-jén a korábbi gazdasági vezető nyugdíjazását követően kezdődött köztisztviselői pályafutása a Soltvadkerti Polgármesteri Hivatalban.

Ekkor már ismert volt rendkívül lelkiismeretes és precíz munkavégzéséről, magas szakmai felkészültségéről és széles körű szakmai tapasztalatáról, mely kompetenciák alkalmassá tették egy kisváros költségvetésének tervezésére és a kapcsolódó feladatok által összetett gazdasági vezetői munkakör betöltésére.

Többféle korábbi munkaköréből adódóan sok tapasztalatot szerzett mind az ügyfelek, mind a kollégák munkaügyi, társadalombiztosítási és adózási ügyeinek intézése során. Ez utóbbi feladatköre a folyamatos munkaszervezésről szólt, melynek során a határidők betartása és betartatása, a jogszabályok naprakész ismerete kiemelt követelmény volt.

Számtalan projekt sikeres pénzügyi elszámolásában működött közre, vagy intézte önállóan, köztük HEFOP, TÁMOP, DAOP, ÁROP, KÖZOP, TIOP, KEOP, EFOP, Belügyminitérium által kiírt, Vidékfejlesztési, EU Önerő Alap, Adósságkonszolidációban részt nem önkormányzatok pályázatai, köztük több több száz milliós pályázat is volt.

Temerini Ferenc, Soltvadkert polgármestere adta át a díjat

Két gyermekes édesanyaként a család mindennapi feladatainak szervezése és összetartása, a folyamatos képzések a munka mellett embert próbáló feladat volt számára. Mostanra a gyermekei felnőttek és élik a saját életüket.

Szabadidejükben a férjével együtt kedvelt időtöltésük a túrázás, kerékpározás, természetjárás, és ha lehetőségük adódik szeretnek színházba járni. A sok irodai bezártságot ellensúlyozva örömmel műveli a kertjét, a természet közelsége kikapcsolja és segít oldani a szellemi munkával járó feszített tempót. Szívesen gondoskodik a családjáról minden tekintetben.

2022. tavaszán Lora unokájuk érkezésével a legszebb megbízatást kapták a férjével: megtapasztalhatják a nagyszülői feladatok semmihez nem hasonlítható csodáját. Hálával tölti el, hogy a szemük előtt cseperedik, így ennek a csodának nap, mint nap részesei lehetnek.

Köszönjük hittel vezérelt, áldozatos munkásságát, mellyel jelentős mértékben segítette az önkormányzati feladatok végrehajtását.

Gratulálunk és tartalmas nyugdíjas éveket kívánunk!

Kapcsolódó cikk
Összesen kilenc díjat és kitüntetést adtak át az ünnepi képviselő-testületi ülésen
Összesen kilenc díjat és kitüntetést adtak át az ünnepi képviselő-testületi ülésen
A hagyományokhoz híven, az 1956. október 23-i megemlékezést követően Soltvadkert Város Önkormányzat Képvisel-testülete ünnepi ülést tart a Gyöngyház Kulturális Központ...

Szöveg: Soltvadkert Város Önkormányzata 

MEGOSZTÁS