Soltvadkert Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. október 21-én kitüntető címeket, kitüntetéseket és díjakat adományozott, melyet az ünnepi testületi ülésen adtak át a Gyöngyház Kulturális Központ színháztermében.

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete a sportágban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért a Soltvadkerti Kézisuli utánpótlás Sportegyesület Férfi Ifjúsági Kézilabda Csapata részére „Az Év Sportolója” díjat adományozta, és százezer forint pénzjutalomban részesítette kiváló sportolói helytállásáért, kifejezetten a kézilabda sportágban 2022-ben elért kimagasló eredményeiért.

-Hirdetés-

 

Soltvadkerti Kézisuli Utánpótlás Sportegyesület Férfi Ifjúsági Kézilabda Csapata:

Edző: Forgó Erzsébet
A csapat tagjai: Engler Bence, Fülöp Marcell, Hachbold Gergő, Hachbold László, Hegyi Ádám, Hirsch Ádám, Judák Gergő, Kriszt Ármin, Kriszt Vidor, Májer Márk, Mészáros Gergő, Nagy Norbert, Opauszki Tamás, Rákóczi Péter, Szénási Béla, Szentgyörgyi Gergő, Zsikla Milán, Városi Ferenc, Vincze Tamás  

Hosszú utat járt be ez a korosztály a bátortalan kezdéstől a III. osztályú ifjúsági bajnokság G csoportjának megnyeréséig. A csapat sikertörténete 2015-ben kezdődött, és azóta is tart.

Az első sikerük a Diákolimpiákon szerzett megyei bajnoki címek, majd az országos elődöntők megnyerésével kiharcolt Országos döntőben elért 8. (2015) majd 4. helyezés.(2017)
Az elért eredmény jelentőségét szimbolizálja, hogy a csapaton kívül Bács-Kiskun megyéből a fiúk korosztályaiban legutóbb 2008-ban volt országos döntőn csapat.

A diákolimpián sikeres csapat tagjai közül évente egyre többen hagyták abba a sportolást, ezért folyamatosan fiatalodott a társaság. Ennek ellenére, az eredményességünk nem csökkent, de már nem a diákolimpiákon, hanem a Magyar Kézilabda Szövetség által szervezett, előbb serdülő, majd ifjúsági bajnokságban versenyeztek.

2018-19-es bajnoki évben pontveszteség nélkül nyerték meg a serdülő bajnokságot a III. osztály dél-keleti csoportjában.
2019-2020-as és 2020-2021-es bajnokság félbeszakadt, így eredményt nem hirdettek.
Nagy öröm volt a csapat számára, hogy a 2021-2022-es bajnokságot végre végig játszhatták, és az ifjúsági csapat veretlenül megnyerte a III. osztály G csoportját. Összesen négy ifjúsági korú játékos mellett serdülők alkották a BAJNOK CSAPAT-ot. A serdülő bajnokság III. osztályának G csoportjában pedig ezüstérmet szereztek az ifiben edződő gyerekek.

A kitüntetett csapat tagjai az évek során egyre változtak. A többség már elsős, másodikos korában kezdett ismerkedni a sportággal. Folyamatosan alakult az a gárda, akikkel részt vettek a nemzetközi tornákon, meghívásos kupákon, és a hazai gyermekbajnokság versenyein.

Tíz-tizenkét évi edzés és versenyzés után úgy érhettek el eddig, hogy közben nagyon sokan segítették őket. Elsősorban a szülők, akik időt, fáradtságot nem kímélve kísérték gyermekeiket. A támogatók, akik a TAO-s pályázatok segítségével biztosították a legmagasabb szintű sportfelszereléseket és eszközöket a zavartalan szakmai munkához.

Az évente rendezett nyári edzőtáborok felejthetetlen hangulata, a nagy utánpótlás tornákon elért eredmények és élmények ébren tartották a lelkesedésüket.
Ez a korosztály bizonyította tanulmányi eredményével, magatartásával, sportsikereivel, hogy minden cél elérhető, ha van bennünk kitartás és elegendő szorgalom.

Jesse Owens szavait idézve:

Álmai mindenkinek lehetnek, de valóra váltani csak azok képesek, akiknek elszántságuk, elkötelezettségük, önfegyelmük és erejük van.”

Soltvadkert Városa pedig büszke a csapat által elért eredményre, ezért az Önkormányzat e díjjal ismeri el a csapat kiváló sportolói teljesítményét, mellyel hozzájárult városunk jó hírnevének növeléséhez.

A 2022-es díjazottak és kitüntetettek

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Kapcsolódó cikk
Összesen kilenc díjat és kitüntetést adtak át az ünnepi képviselő-testületi ülésen
Összesen kilenc díjat és kitüntetést adtak át az ünnepi képviselő-testületi ülésen
A hagyományokhoz híven, az 1956. október 23-i megemlékezést követően Soltvadkert Város Önkormányzat Képvisel-testülete ünnepi ülést tart a Gyöngyház Kulturális Központ...

Szöveg: Soltvadkert Város Önkormányzata 

MEGOSZTÁS