2022. november 2-án megtartotta éves taggyűlését a Kiskőrösi Rendőrkapitányság  Városi Balesetmegelőzési Bizottsága (továbbiakban VBB).
(b-j): Baltás Adrienn, Csizovszki László, Kothencz Zoltán, Bácsi Csaba, Bácsiné Raffai Melinda, Tóth Viktor, Szentgyörgyi Alajos

A gyűlésen, a covid ideje alatt elmaradt beszámolókat hallgathattak meg a tagok Csizovszki László rendőralezredes, kapitányságvezető, Kothencz Zoltán r.alezredes, Közlekedésrendészeti osztályvezető és Baltás Adrienn r.zászlós, bűn-balesetmegelőzési előadó beszámolójában.

-Hirdetés-

A VIRA.hu kérdéseire Baltás Adrienn r.zászlós válaszolt.

Milyen értekezlet volt ma? Miről volt szó?

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottságának éves taggyűlése volt. Ezt a taggyűlést minden évben ősszel tartjuk, azonban a járványveszély miatt az elmúlt 2 évben elmaradt. Ez alkalommal beszámoltunk az elmúlt év munkájáról, illetve a jövő évi terveket beszéltük meg.

(b-j) Baltás Adrienn, Csizovszki László és Kothencz Zoltán

Mikor jött létre a bizottság?

1992-ben hozta létre az Országos Rendőr-Főkapitányság az Országos Balesetmegelőzési Bizottságot, majd még abban az évben megalakultak a megyei, azt követően a városi rendőrkapitányságok balesetmegelőzési bizottságai. 

Mi a feladata a balesetmegelőzési bizottságnak?

Tevékenységével elősegíti a közlekedés biztonságának javítását, hozzájárul a rendőri prevenciós célok hatékony megvalósításához. A rendelkezésre álló eszközökkel hozzájárul a balesetmegelőzési célú oktatási, nevelési és felvilágosítási tevékenység végrehajtásához. Meghatározza a közlekedésbiztonsági kommunikációs tevékenység tartalmát és irányát.

Szentgyörgyi Alajos (a képen jobbra) most csatlakozott a Városi Balesetmegelőzési Bizottsághoz

Kik lehetnek tagjai a bizottságnak?

Azok a magánszemélyek és egyesületek, cégek, akik elfogadják az ügyrendet, a feladatokat valamint elméleti és gyakorlati tudásukkal támogatják a balesetmentes közlekedést.

Lehet tudni, hogy itt kik a Kiskőrösi Balesetmegelőzési Bizottság tagjai?

A Kiskőrös Rendőrkapitányság vezetője, a Közlekedésrendészeti osztály vezetője, és bűn- és balesetmegelőzési előadója, továbbá Bácsi Csaba és felesége, akik nyugdíjas pedagógusok, Durst Klaudia, Eszenyi Lajos, mint magánszemélyek, illetve a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal, a Kiskun Autósiskola, a Tesco áruház, a Viktor-Motor Kft., a VIRA.HU, a Kunság Média Kft., és a Kévésautó Soltvadkert. Idén új tagként köszöntöttük a Kiskőrösi Kutyaiskola képviseletében Szentgyörgyi Alajost.

A beszámolók után közös megbeszélés vette kezdetét, ki hogyan és miben tudná segíteni tevékenyen a rendőrség programját, hogy a statisztika pozitív irányba mozduljon. Abban pedig teljes egyetértés született, hogy az óvodások-iskolások képzése a közlekedés-bűn-balesetmegelőzés terén az egyik legfontosabb, hiszen a korán elkezdett oktatás meghozatja gyümölcsét, felelős gyermekekből lesznek később a felelős felnőttek.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS