Évek óta kampányt szervez országszerte az ORFK-OBB, hogy a jobb láthatóságot hirdessék és ingyenesen beszerezhető eszközeikkel segítsék a közlekedésben résztvevőket.

 

-Hirdetés-

A november 11-i Bagoly Bringatúrán is hozzájuthatnak a kerékpárosok ezekhez az eszközökhöz, akik a mai napon lemaradtak a Kiskőrös főterén megtartott akcióról. A kampányról a Kiskőrösi Rendőrkapitányság bűn-és balesetmegelőzési előadója Baltás Adrienn r.zászlós mesélt a VIRA.hu-nak.

A Kiskőrösi EGYMI is kilátogatott a főtérre
Miről szól a Látni és látszani kampány?

A Látni és látszani kampány során az ORFK-OBB arra ösztönzi a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, vagyis vizsgáltassák át járműveiket és ellenőriztessék a látásukat, mely vizsgálatok az ország különböző részein, a kampányba bevont szakszervizekben és optikákban térítésmentesek. A járműszervizek vállalják, hogy ellenőrzik a gépjárművek világításait, szélvédőit, azok állapotát. Az együttműködő optikák pedig megvizsgálják, hogy szükség van-e a járművezető szemének korrekciós segítségre. A vizsgálatokon megjelent járművezető részére a kampányra készített igazolólapot adnak át a szervizek és optikusok, amely igazolja, hogy részt vett a vizsgálaton. A kampányban országosan résztvevő szervizekről és optikákról a www.latnieslatszani.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Miért fontos minden évben megszervezni ezt az eseményt?

Az őszi-téli átállással kapcsolatban minden évben fel kell hívni a figyelmet a biztonságos közlekedésre. A megváltozott látási és útviszonyok miatt fontos minden évben megszervezni.

Domonyi László polgármester úr is tiszteletét tette a helyszínen
Mikor kezdődik és meddig tart a kampány?

Az idén 2022. október 17. és december 4. között kerül megrendezésre. 

Milyen gyakorlati elemei vannak?

A megyei rendőr-főkapitányság szervezésében, az akció során Light Friday néven november 4-én kampánynapot tartottunk a megye több pontján, így itt Kiskőrösön is. Ennek keretében a Balesetmegelőzési Bizottság láthatóságot elősegítő eszközöket osztott az érdeklődőknek. Továbbá a rendőrök, szolgálatuk során a kerékpárosoknak, gyalogosoknak kerékpárlámpát, láthatósági mellényt, a gépjárművezetőknek jégkaparót, vadriasztót adnak.

A láthatósághoz szükséges eszközöket ingyen kapták az emberek

Képek forrása: Domonyi László facebook oldala, Kiskőrösi EGYMI facebook oldala és VIRA.hu

MEGOSZTÁS