Szent Imre-napi szentmise és búcsú került megrendezésre az imrehegyi Szent Imre templomban november 6-án, vasárnap. Már hagyományként számolhatunk be róla, hogy az Imre naphoz legközelebb eső vasárnapon megemlékezünk településünk és templomunk névadójáról. E jeles alkalomból gyűltünk össze egészen a kis óvodásoktól a pedagógusokon, önkormányzati dolgozókon keresztül a szép korú lakosokkal bezáróan, hogy megemlékezzünk településünk 70 éves fennállásáról– tájékoztatott minket Molnár Ferenc könyvtáros.

A misét Fekete Szabolcs atya az egyházközösségért, a jelenlévőkért, elhunytaikért, és mindazokért, akik a múltban és a jelenben dolgoznak a településért, és végezetül a település gyermekeinek ajánlotta fel, és örömét fejezte ki, hogy e jeles napon együtt ünnepel településünk apraja-nagyja.

Először a legkisebbek adtak elő egy Szent Imre köszöntő műsort, amelyben az ovisok szavaltak és énekeltek, majd ezt követően kisiskolások verseit hallgathatták meg az egybegyűltek.
-Hirdetés-

A továbbiakban plébánosunk Szent Imre hercegről, mint az ifjúság védőszentjéről beszélt, és az oktatás, nevelés fontosságáról. E kapcsán köszönetét fejezte ki a nevelők munkásságáért.

A szentmise következő részében debütált Rozika, a báb, aki Szabolcs atyával beszélgetve tanító jelleggel kérdez és beszél az aktuális témákról. Ez alkalommal a búcsú ünnepéről és Szent Imréről beszélgettek, és az ehhez kapcsolódó ismeretlen fogalmakat és szavakat tárgyalták meg.
A beszélgetés végén tisztelendő úr közös imádságra hívta a híveket, és ösztönözte a gyermekeket is, akik nagyon szépen mondták a közös imát.

A mise záró áldását követően a templom előtti Szent Imre szobor koszorúzása következett. A Himnuszt követően az első koszorút a katolikus egyház képviselői, őket követően önkormányzatunk képviseletében polgármesterünk, katolikus iskola és óvoda képviseletében azok intézményvezetői helyezték el, és végezetül egy-egy liliommal az óvodások tették tiszteletüket a szobor előtt.

A koszorúzás után Fekete Szabolcs atya megkérte a híveket, hogy senki ne siessen haza, hiszen agapéval vártak mindenkit, aki a misén megjelent.

Összeállította: Molnár Ferenc könyvtáros

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira