Írta: vira

Magyarország Kormánya egy a gazdaság újraindítását célzó egyedi fejlesztési támogatásokról szóló kormányhatározat alapján a kiskőrösi fürdő előkészítése projekt finanszírozására 510 millió forint támogatást biztosított. Ezzel kapcsolatban a támogatási szerződést még ez év március 30-án megkötötte Kiskőrös Város Önkormányzata a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-vel. A november 3-ra összehívott rendkívüli képviselő testületi-ülésen, a fürdő fejlesztésének előkészítése kapcsán közbeszerzései eljárás kiírásáról döntöttek a képviselők.

-Hirdetés-

„A kormánytól 510 millió forintot kaptunk arra, hogy a kiskőrösi fürdő jövőbeli elképzelését tervezzük meg. Ez egy óriási dolog volt. Font Sándor országgyűlési képviselő úr hatalmas munkája volt ebben. Most is, mint mindig megköszönjük neki, hiszen ez egy régóta várt esemény, hiszen mindez eddig csak egy álom volt” – mondta Domonyi László, polgármester.  

November 11-én került kiírásra az a közbeszerzési eljárás, mely a fürdő jövőbeni fejlesztéséhez kapcsolódó tervek elkészítésére vonatkozik. Ez az alapja annak, hogy amikor az önkormányzatnak lehetősége nyílik pénzügyi forrást is rendelni a komplex fejlesztéshez, akkor már gyors ütemben indulhasson majd a fizikai kivitelezés.

„A kiskőrösi fürdő várható beruházási összege 15 milliárd forint körül lesz, tehát egy óriási fejlesztésről van szó, melyet egy nagyon komoly tervezés előz meg. Most az építési engedélyek megszerzése, a vízjogi engedélyek, a környezetvédelmi engedélyek és a kiviteli terv komplett készsége lesz kiírva. Ez egy komplex feladat, ahol az utolsó csavarnak a helye is meglesz. Tehát ez egy nagyon átfogó terv” – tette hozzá Domonyi László.

Térségünkben a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő az egyre inkább közkedvelt fürdőkomplexumok közé tartozik. A jelenlegi energiaárak emelkedésével még lépést tud tartani a fenntartó önkormányzat. Így ha csökkentett üzemmódban is, de december 31-ig biztosan nyitva tart a fürdő. A térségben azonban több uszodát és fürdőt is bezártak, így még inkább nagy az igény a nyitvatartásra.

Az, hogy 2023. január 1-jétől is nyitva tud-e maradni a Rónaszéki fürdő, az még kérdéses. A nyitvatartás lehetőségére több alternatívát is kidolgoznak majd az önkormányzatnál és igyekeznek kormányzati segítséget is szerezni a teljes körű nyitvatartás biztosításához.

Forrás: Kiskőrös TV
Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotó  

MEGOSZTÁS