„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?”
/Márai Sándor/

Advent 3. vasárnapján valóban lehetett érezni ebben a kis közösségben az emberi szívek dobbanását. Ugyanis a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda 3. és 5. osztályos diákjai, az óvodások, a szülők, Lehoczki Mónika SZMK vezető irányításával már délelőtt elkezdték a készülődést a találkozások, a meghitt családi beszélgetések és a közös játékok délutánjára, az adventi korzóra.

-Hirdetés-

A gyerekek is nagy izgalommal várták a gyertyagyújtást, hiszen tudták: ott rájuk vár az a nemes feladat, hogy átadják a várakozás örömét az ünneplő gyülekezetnek. A délelőtti szentmise és istentisztelet után 14 órakor lobbant fel a 3. gyertya lángja az adventi koszorún Bán Róbert polgármester úr közreműködésével.

Bán Róbert polgármester úr gyújtotta meg az adventi koszorún a 3. gyertyát
Az óvodásoktól és az iskolásoktól szívmelengető verseket, dalokat hallhattunk. Ezt követte Mezei Ferenc katolikus plébános igeszolgálata.
Mezei Ferenc katolikus plébános

„Örvendezés vasárnapja van – gaudete – örvendjetek, az Úrban szüntelen ismét mondom, örvendjetek, mert az Úr közel van hozzánk. Fil 4, 4-5 vers. Örömünk forrása Jézus érkezése, a keresztény életünk állandó advent, készület Jézus születésére. A készületben segít Keresztelő Szent János a pusztában kiáltó szava. Ő a bűnbánatra hív és figyelmeztet. A keresztény életöröm és kereszt is. Boldog Carlo Acutis olasz fiúcska is, aki 15 évesen leukémiában hunyt el  azt hirdette, hogy Jézus az út… az Ő életében is ott az öröm és a kereszt, de a szenvedését felajánlotta. Mi is tegyünk így, készüljünk mi is Jézus születésére”– foglalta össze röviden igeszolgálatát Mezei Ferenc katolikus plébános.

Arra is fény derült, hogy kik bizonyultak a legkreatívabbnak Szabadiné Bíró Mónika és Csikiné Nehéz Erika tanárnők által szervezett adventi rajz- és versíró versenyen. Végül egy közös énekléssel zárták a műsort.

Az ünnepi hangulat fényét emelte a település fenyőfájának feldíszítése. Majd megérkezett a Mikulás egy csettegővel, nagy derültséget okozva ezzel a jelenlévőknek. Aki pedig kedvet kapott ahhoz, hogy a piros ruhás jótevő nyomdokaiba lépjen, részt vehetett a „Mikulás utód” ügyességi versenyen. Emellett kipróbálhatták a népi játékokat, és a karácsonyi kézműveskedésbe is betekintést nyerhettek. A Katolikus Karitász a rászoruló gyermekekre is gondolt: számukra Angyalbatyut gyűjtött.

Közösen feldíszítették a település fenyőfáját

A színes programok közben a szorgos kezek sütötték a lángost, a hurkát és a kolbászt. Finom házi sütemények, tea és forralt bor illata szállt a decemberi hidegben. A sötét beköszöntével, a nap zárásaként az ünneplő közösség megtekinthette az óvodások és az iskolások alkotásaiból készült fényfestést.

Mindenki jóleső érzéssel tért haza az otthonába, várva a karácsonyi csodára.

Látványos fényfestés a tázlári református templomra

Petriné Bugán Barbara, az intézmény igazgatója hálásan köszöni a sok szülői segítséget, ami lehetővé tette a rendezvény sikerét!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (108 db kép)
MEGOSZTÁS