Gmoser István lakossági fórumaival zárult az ez évi önkormányzati képviselői beszámolók sora, melyek során elhangzott, hogy az iparűzési adó jelentős része a 4. számú választókörzetben termelődik, illetve több közintézményük van, továbbá a Szabadidőpark, a sportpálya és a fürdő is itt található. Megemlítette, hogy a körzetben elsőként indult el a közvilágítás korszerűsítése, mely hamarosan befejeződik. Örömmel mesélte, hogy az Erdőtelki úton a tavalyi évben egy közösségi összefogásnak köszönhetően napelemes lámpákat tudtak kihelyezni, viszont hamarosan itt is közvilágítás lesz, melynek véleménye szerint Erdőtelek lesz a legnagyobb nyertese. Járdák is épültek körzetükben, még az elmúlt évben: a Dózsa György úton, a Klapka utcán, a Kisfaludy, a Tavasz és a Batthyány utcát érintően is. A Hrúz Mária utcában új járólapok lettek lerakva, illetve most már térköves járda vezet innen a Szabadidőparkon keresztül a Dózsa György útig. Tavaly elkészült az új sporttelep, a Szabadidőparkban új kézilabdapálya került kialakításra, illetve hamarosan kosár- és teniszpálya is lesz. Elhangzott, hogy több kisebb beruházás is megvalósult körzetében, mint pl: csatornázás, hulladéktároló kukák, útjelző táblák, padok kihelyezése a körzetben. Kihangsúlyozta, hogy fontosnak tartja a közösségépítést, Erdőtelken két alkalommal rendezték már meg a BorZsongás c. programot. Fontosnak tartja, ezért büszkén mesélte, hogy 150 nyugdíjasnak tudott már segíteni Gondosórát igényelni.

-Hirdetés-

Interjú Gmoser István önkormányzati képviselővel.

Családja évtizedek óta aktív szerepet vállal Kiskőrös közéletében. Az Ön életében mikor és hogyan született meg az elhatározás, hogy városunk fejlődéséért szeretne tenni?

Nagybátyám, Gmoser András halála után indultam a 4. számú választókörzetben képviselő-jelöltként. Amíg élt, vele is sokat beszélgettünk a közéletről, és biztatott is engem, ám kezdetben nem voltak ilyen ambícióim. Az ő halálával tudatosult bennem, hogy nekem ezt tovább kell folytatnom. Családom is jártas a közéletben. Nagymamám a szlovákokat vezette, továbbá iskolaigazgató volt. A szüleim tanárok, édesapám a zenekart vezette sokáig, jelenleg pedig a gimnázium zenekarát. Másik nagybátyám a mazsorettek vezetője. Gyermekkorom óta azt nevelték belém, hogy a közért és a városért dolgozni kell! 

Milyen feladatokkal találta szembe magát, miután átvehette megbízólevelét?

Még a választások előtt körbejártam a körzetet és nagyon pozitív visszajelzéseket, valamint sok szeretetet kaptam az emberektől, akik biztattak engem, hogy csináljam ezt. Majd függetlenként kerültem be. Bandi helyét vettem át a Kulturális, Turisztikai és Sport Bizottságban. Ez a bizottság áll hozzám a legközelebb: zene, kultúra, sport – ezeken a területeken én is tevékenykedem a mindennapokban. Kiemelt figyelemmel kísérem az Erdőtelki Óvoda és a Kiskőrösi EGYMI munkáját. Az intézményvezetőkkel folyamatosan tartom a kapcsolatot. Ők is számíthatnak rám mindenben.

A 4. számú választókerület is bel-, illetve külterületi részekre oszlik. Zömében milyen jellegű megkereséseket kap a lakosoktól?

Erdőtelekről, Ökördiből és a dűlőkben élőktől nagyon sok megkeresést kapok. A földes és a murvás utak karbantartását évente többször végzi itt a Kőrösszolg. Kiskőrösön jellemzően közúti táblákkal, továbbá járdákkal kapcsolatos problémák vannak. Néhol árok betemetődés, vagy csatorna rendszeri probléma üti fel a fejét, míg sokan az ivóvíz minőségét is kifogásolják. A gyorshajtás Erdőtelken is probléma, főleg az óvodánál. Félünk, hogy ebből nehogy baleset legyen. Szintén Erdőtelken jelentenek nagyobb problémát a kóbor kutyák. Ennek megoldására minden kiskőrösi lakcímmel rendelkező ebtulajdonos részére a város felajánlja, hogy az önkormányzat költségére ingyen biztosítja az ebek chippel történő megjelölését. Annak reményében, hogy ezzel mérséklődik ez a probléma.

A murvás utak kigödrösödése kritikaként elhangzott az erdőtelki lakossági fórumon is, azonban egyelőre erre nem lesz megoldás az évi kétszeri karbantartáson felül, tudtuk meg Domonyi Lászlótól. Önnek esetleg vannak ez irányú megoldási tervei?

A jövőben arra törekszem majd, hogy ezek az utak minél hamarabb valamilyen szilárd aszfaltos borítást kapjanak. A vármegyei elnök úrral sűrűn konzultálok, illetve Font Sándor országgyűlési képviselőt és polgármester urat is győzködöm ezzel kapcsolatban.

Véleménye szerint hogyan sikerültek az idei lakossági fórumok? Megfogalmazódtak Önben további tervek, ötletek?

Egész jó volt a részvételi arány. Pozitív visszajelzéseket is kaptam. Szóba került már az Erdőtelki Óvoda felújítása is, mely remélem, hogy megvalósulhat a következő ciklusban. Bandinak volt egy úgynevezett Ökördi-Erdőtelek Fejlesztése Egyesülete, melyet most sikerült átvennem. Ezzel is szeretnék majd pályázni, hogy a 4. számú körzetet szebbé tegyem.

Kapcsolódó cikk
Elégedettségüket és köszönetüket fejezték ki a 4. számú választókerület lakosai ifj. Gmoser Istvánnak
Elégedettségüket és köszönetüket fejezték ki a 4. számú választókerület lakosai ifj. Gmoser Istvánnak
2024. március 14-én csütörtökön a 4. számú választókerület lakosainak tartottak fórumot Kiskőrösön a Petőfi Sándor Művelődési Központban, 18 órai kezdettel....
Ezek szerint a 2024. évi választásokon is indul.

Igen, indulok az idei választásokon. Bízom a lakosok támogatásában, amennyiben elégedettek munkámmal. Függetlenként indulok a 4. számú választókerületben Domonyi László polgármester támogatásával. Ezt a munkám elismerésének érzem. Számomra a körzetem fejlődése a legfontosabb. Mindig elérhető vagyok a lakosok számára, elsősorban a személyes kapcsolatokban bízom.


A vira.hu folyamatosan nyomon követi az idei EP és önkormányzati választások történéseit a Kiskőrösi Járás településein, ezért amennyiben foglalkoztatja a téma, tájékozódna az önkormányzati választás aktuális információiról, kattintson a híreknél található önkormányzati választás 2024 feliratú linkre!

MEGOSZTÁS
Írta: vira