Ünnepélyes keretek között átadták 2022. december 14-én délelőtt az Izsáki úti kerékpárutat, amit a kerékpárosok már több, mint négy hónapja használnak. A projekt címe „Kerékpárút hálózat fejlesztés Kiskőrös és Tabdi között”, melynek projektazonosító száma TOP-3.1.1-16-BK1-2017-00024.

Nagy forgalmú közút mellett építették ki a 4,5 kilométeres szakaszt, amely nem csupán a kerékpáros sportot kedvelőket szolgálja. Kiskőrös ezen kivezető szakaszán, bel- és külterületén is sok a vállalkozás, a tanyás ingatlanok, így a régóta várt fejlesztés ma már biztonságos körülményeket teremt a mindennapi életben kerékpárosan közlekedőknek. 

-Hirdetés-

A 450 millió forintos beruházás kivitelezéséhez Kiskőrös Város Önkormányzata a magyar államtól 430 millió forint vissza nem terítendő támogatást kapott a Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül. A kivitelezést a Scorpio-Trans Kft. végezte. A beruházás műszaki tartalmáról a Scorpio-Trans Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Benik József márciusban, a munkaterület átadásán nyilatkozott hírportálunknak.

Az átadó ünnepségen Domonyi László Kiskőrös polgármestere, és Font Sándor térségünk országgyűlési képviselője mellett Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke is részt vett, valamint köszöntőt mondott.
Mindannyian a kerékpárutak fontosságát hangsúlyozták. 

A nemzeti színű szalagot [b-j] Rideg László, Domonyi László, Szedmák Tamás, Font Sándor és Benik József vágta át

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS