Írta: vira
December 14-én tartotta ez évi utolsó „rendes” ülését Kiskőrös Város Képviselő-testülete.

A városatyák elfogadták többek között a képviselő-testület 2023. évi munkatervét, a testület állandó bizottságainak 2022. évi tevékenységéről szóló beszámolóit. Módosították a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatallal megkötött ingyenes ingatlanhasználati megállapodást. Lakásbérleti szerződések meghosszabbításáról is döntöttek. Sürgősséggel tárgyalták és módosították a 3. számú felnőtt fogorvosi körzet működéséről szóló képviselő-testületi határozatot.

-Hirdetés-

A 3. számú felnőtt fogorvosi körzet feladatellátását dr. Herczeg László az 1. számú felnőtt fogorvosi körzet fogorvosa, 2022. november 30. napjáig vállalta. A praxis betöltéséig helyettesítéssel kell továbbra is a betegellátást biztosítani. Dr. Mohammad Pakravan fogorvos jelezte, hogy vállalná a praxis helyettesítéssel történő ellátását. A fogorvos a Pécsi Tudományegyetem fogorvos osztatlan képzési szakán szerzett 2018. szeptember 15. napján okleveles fogorvos doktor szakképzettséget. A Magyar Orvosi Kamara tagja, a Moral Health Care Kft. ügyvezetőjeként venne részt a feladatellátásban. A helyettesítést heti 30 órában tudja biztosítani. A betegellátást Kiskőrös Város Önkormányzata tulajdonában lévő, Árpád utca 8. szám alatti rendelőben, a rendelőhelyiségben található gép-műszerekkel biztosítja majd, előreláthatólag januártól.

Kapcsolódó cikk
Januártól Dr. Mohammad Pakravan látja el a 3. számú felnőtt fogorvosi körzet helyettesítését
Januártól Dr. Mohammad Pakravan látja el a 3. számú felnőtt fogorvosi körzet helyettesítését
A Képviselő-testület a 60/2021. sz. Képv. testületi határozatával döntött arról, hogy a 3. számú felnőtt fogorvosi körzet feladatellátását a praxis...

A sürgősségi napirendi pontot követően az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendelet módosításáról szavaztak.

Majd döntöttek arról is, hogy pályázatot hirdetnek a Petőfi Sándor Városi Könyvtár intézményvezető (magasabb vezető) beosztás ellátására, melynek határideje 2023. február 3. A megbízást öt év határozott időre adják.

Kapcsolódó cikk
Pályázati felhívás a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgató (magasabb vezető) beosztás ellátására
Pályázati felhívás a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgató (magasabb vezető) beosztás ellátására
Kiskőrös Város Önkormányzata a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény, valamint a kulturális intézményben foglalkoztatottak munkaköreiről és foglalkoztatási követelményeiről,...

Szavaztak a 2023. évi képviselő-testületi munkatervről is, mely egész évre meghatározza az előrelátható napirendek tárgyát, azok előterjesztőit, illetve napirendekhez kapcsolódó fontosabb információkat. 10 igen szavazattal elfogadásra került a határozat-tervezet.

Ezt követően dr. Turán Csaba jegyző ismertette a 2023. évi belső ellenőrzési munkaterv egyes részleteit, melyet a képviselők jóvá is hagytak. Elmondta, hogy a Law On Conto Könyvvizsgáló Zrt. végezte el ezeket a feladatokat idén is. Ellenőrizték az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok 2022-es évét, ahol külön pontban szerepel a Kőrösszolg Nonprofit Kft. által üzemeltetett Rónaszéki Fürdő 2022. évi működésének teljeskörű felülvizsgálata, a Kiskőrösi Óvodák normatíva igénylésének és elszámolásának ellenőrzése, valamint Kiskőrös Város Német Nemzetiségi Önkormányzat gazdálkodásának vizsgálata is.

Majd megszavazták a szociális szövetkezet megszüntetését, mely 2016-ban alakult,  tevékenységet jelenleg nem végez, működése adminisztrációs terhet jelent.

Arról is határoztak, hogy támogatási szerződés keretében a jövő évben is a Kunság Média Nonprofit Szolgáltató Kft.-vel kívánják a városmarketing és a turizmussal kapcsolatos feladatokat ellátni.

Kapcsolódó cikk
Kovács Enikő a Kunság-Média Nonprofit Kft. új ügyvezetője
Kovács Enikő a Kunság-Média Nonprofit Kft. új ügyvezetője
Az októberi képviselő-testületi ülés napirendi pontjai között döntöttek a Kunság-Média Nonprofit Kft.-nél bekövetkező személyi változásokról a városvezetők. Az önkormányzati tulajdonú...

Ezt követően több haszonkölcsön-szerződés meghosszabbításáról döntöttek.

Módosításra került a 65/2022. számú képviselő-testületi határozat, mely Kiskőrös város településrendezési eszközeinek módosításáról szól. 
Kiskőrös Város Önkormányzata a város településrendezési eszközeinek egyszerűsített eljárás keretében történő módosítását indította meg a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő fejlesztése céljából kiemelt fejlesztési területté nyilvánított területre és a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra-beruházással érintett vasútállomás területre vonatkozóan.

A következő napirendi pont a Kiskőrösi Petőfi Sándor Általános Iskolában megvalósult ingatlanfelújítás térítésmentes átvétele volt.  

Sürgősségi anyagként tárgyalták a Budapest-Belgrád vasútfejlesztéssel érintett ingatlanrészek tulajdonjog átruházását a Magyar Állam részére. A jelenlegi pályatest módosítás az Önkormányzat tulajdonában lévő 1725 hrsz-ú kivett közterület (út) rendeltetésű ingatlan területéből 19 m2 területrész vonatkozásában érintett.
Az ingatlanok/ingatlanrészek állami tulajdonba vételéről támogatólag szavaztak a képviselők. Majd Szedmák Tamás alpolgármester köszönetét fejezte ki a lakosok türelméért, amíg az új vasúti átjáró épült.

A szünet után lakásbérleti jogviszonyok meghosszabbításáról döntöttek. 

A testületi ülés végén a képviselők elfogadták a bizottságok 2022. évi tevékenységéről készült beszámolókat. Majd az ülés végén Domonyi László polgármester ismertette Kiskőrös város decemberi eseményeit, melyeket programajánlónkban is megtalálnak, az alábbi linken: https://vira.hu/programajanlo/.  

A fotók a testületi ülés előtt készültek. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS