December 17-én szombaton adventi sokadalom és jótékonysági vásárral folytatódott a karácsonyi ráhangolódás a Gyöngyház Kulturális Központban és a Hősök terén Soltvadkerten.

A 2009-ben megalakuló MintaPinty zenés gyerekműsorával kezdődött 15 órakor a délutáni programok sora.
Az egyéni ízzel és hangszereléssel előadott tematikus műsorukba – melyben saját szerzeményeiken kívül felcsendült Halász Judit – Rossz gyerekek című dala is – a résztvevő gyerekek és szülők is aktívan bekapcsolódtak.
Zenei előadásukat kiszínezték csipetnyi színházzal, játékkal, jelmezekkel, tánccal és nagyon sok nevetéssel, nem félve tréfát csinálni akár magukból is.

-Hirdetés-

17 órai kezdettel „Mi van a dobozban” kerámiai kiállítás nyílt Szabadi Mónika keramikus tanítványainak alkotásaiból a Gyöngyház Kulturális Központ dísztermében. A két esemény között lehetőségük volt a gyerekeknek karácsonyi és egyéb díszek elkészítésére egy kézműves foglalkozáson, a Nagy-Pál István Helytörténeti Gyűjtemény termében.

Kézműves foglalkozás is várta a gyerekeket
18 órától rendezték meg Soltvadkert város szokásos karácsonyi koncertestjét a Gyöngyház Kulturális Központ színháztermében, a Hősök terén kivetítéssel.

Az idei évben a következő előadók színesítették az estet:

– A Kossuth Lajos Evangélikus Általános és AMI irodalmi csoportjai  (tanárok: Gurzó Lászlóné, Szegediné Huczek Katalin)
– Cantare Gyermekkar, Kicsinyek kórusa (Kórusvezető: Darányiné Haris Gabriella)
– Ifjúsági zenekar és a Ghorjó Gitár Kvartett (Zenekarvezető: Horváth József)
– Vonós kamara csoport (Felkészítő tanár: Fehér Fedoszja)
– Hangszeres szólisták (Felkészítő tanár: Soltiné Samu Zsuzsanna), valamint a Revival Evangélikus Vegyeskar, és az Evangélikus Férfi Kórus, vezényelt: Homoki Pál,
és a Baptista Dicsőítő Csapat Medveczki János vezetésével.
A műsort összeállította: Soltiné Samu Zsuzsanna és Darányiné Haris Gabriella.

Az ünnepi dekorációt készítette Lázárné Herczeg Lívia.

„Mindent egybevetve egy nagyon igényes, és színes előadó közösség jött össze, mely próbált egy csepp ádventet a jelenlévők szívébe csempészni, ami az utólagos beszélgetések alapján meg is történt. Mindannyian gazdagodtunk, akik részt vettünk ezen az eseményen. A zene, az ének valamint a próza „nyelve” szólítgatott mindannyiunkat és próbálta meg közelebb hozni az ünnepet.” – mesélte a hangverseny után Medveczki János a Baptista Dicsőítő Csapat vezetője.

Medveczki János a Baptista Dicsőítő Csapat vezetője

A hangversenyt követően a Hősök terén adventi gyertyagyújtás zárta az előadás sorozatot, amit Temerini Ferenc polgármester lobbantott lángra.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (97 db kép)
MEGOSZTÁS