A Kiskőrösi Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki az egyik ismert közösségi oldalon létrehozott álprofilról megfenyegette a sértettet, miszerint ha nem fizet 250 ezer forintot, akkor a róla megszerzett intim fotókat nyilvánosságra hozza. Bár a sértett a fenyegetésnek eleget tett és a követelt összeget kifizette, a zsaroló rövidesen újabb követeléssel állt elő.

-Hirdetés-

A vádirat szerint a sértett nő és a volt barátja a többéves szerelmi kapcsolatuk alatt mobiltelefonnal kölcsönösen készítettek egymásról intim felvételeket. A férfi jó ismerőse volt az ügy vádlottja – egy többszörösen büntetett soltvadkerti férfi – aki ez idő alatt többször használta a barát mobiltelefonját. Az egyik ilyen esetben a vádlott megtalálta és lementette a telefonból a sértettet ábrázoló intim felvételeket.

A vádlott ezután az ismert közösségi oldalon létrehozta a „De Valaki Senki” álprofilt. A férfi 2021. december 14-én a közösségi levelező rendszerben üzenetet küldött a sértettnek, hogy róla készült intim felvételek vannak a birtokában és ha nem akarja, hogy nyilvánosságra kerüljenek, fizessen. Mivel a nap folyamán a nő volt barátja is kapott üzenetet, valamint a sértettet ábrázoló fotókat is az ismeretlen zsarolótól, ezért a sértettben komoly félelem alakult ki a felvételek nyilvánosságra kerülése miatt. Alkudozást követően a vádlott – magát „közvetítőnek” kiadva – személyesen ment a pénzért azzal, hogy azt a zsarolónak odaadja. A nő a 250 ezer forintot átadta.

Két héttel később az elkövető telefonon felhívta a sértettet és további 50 ezer forintot követelt tőle azért, mert előzőleg „közvetítőként” közbenjárt az ügyében. Nemfizetés esetére pedig újabb intim felvételek közzétételét helyezte kilátásba. A nő azonban ekkor már fizetés helyett a rendőrséghez fordult.

Az ügyészség a férfit zsarolás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság hoz döntést.

A fotók a zsarolóval folytatott levelezésről készültek. 

Forrás: http://ugyeszseg.hu
Kiemelt kép: illusztráció (https://kep.cdn.index.hu) 

MEGOSZTÁS
Írta: vira