A Kőrösszolg Nonprofit Kft. feladatai közé tartozik a többek között a köztisztaság és parkfenntartás, valamint az intézményüzemeltetés teendője. A világjárvány megnehezítette a cég tevékenységét, hatása 2022-ben azonban már nem volt érzékelhető a működésben.

„A legnagyobb kihívást a Kőrösszolg életébe ez a világjárvány hozta, de erről az előző években már nem keveset beszéltünk. Ez azonban már nem hagyott nyomot a 2022-es éven, az előző kettőhöz képest. Ez egy nagyon pozitív változás, mert meglehetősen kiegyensúlyozott, nyugodt évet tudhat a cég maga mögött” – mondta el az interjúban Schäffer Tamás ügyvezető igazgató.

-Hirdetés-

A Kőrösszolg Nonprofit Kft. feladata, hogy működjön Kiskőrös. Nekik köszönhetjük többek között azt, hogy tiszta és virágos városban élhetünk.

Kapcsolódó cikk
Kiskőrös is nevezett a Virágos Magyarország versenyre
Kiskőrös is nevezett a Virágos Magyarország versenyre
Az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyében évről évre egyre több települési önkormányzat mutatja meg az ország nyilvánosságának és a...

„A Kft. a településüzemeltetés feladatkörének szenteli az idejét, hiszen ez a fő tevékenysége, viszont ez egy hihetetlenül szerteágazó feladat. Maga a cég is rengeteg területen tevékenykedik. Például a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőt is a Kőrösszolg Nonprofit Kft. üzemelteti, de ide tartoznak a köztisztaság és a parkfenntartás feladatai, valamint az intézményüzemeltetés meglehetősen összetett feladatrendszere, és a városi rendezvények kiszolgálása is.”

2022-ben a Kft. feladatellátása a járvány előtti éveknek megfelelő szintre tért vissza.

„12 hónapos teljes üzem mellett a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő is egész évben tudott vendégeket fogadni. Az intézmények korlátozások nélkül működhettek és a zöldterületeket is már egy normál időszakban kellett fenntartanunk.”

2022-ben az egyik legnagyobb nehézséget a cég működésében a parkfenntartási és köztisztasági feladatok ellátása jelentette. A száraz, aszályos időjárás megnehezítette a Kft. munkatársainak mindennapjait. Rengeteget kellett öntözni ahhoz, hogy a város megőrizze üde, zöld, virágos képét. Azonban nem csak a munka lett több. A szárazság, az energiaválság és az infláció miatt jelentősen megemelkedtek a városüzemeltetés költségei is. A Kőrösszolg Nonprofit Kft. most készíti 2023-as költségvetését, mely beépül Kiskőrös Város költségvetésébe. Idén a cégnek és a városnak is számtalan olyan nehézséggel kell szembenéznie, mely az elmúlt években nem nehezítette a működésüket. Még mindig nem állt meg az üzemanyagárak emelkedése, az energiaszolgáltatókkal kötött szerződéseik pedig idén lejárnak és az újak már nem ugyanazokkal a feltételekkel köttetnek meg, mint amit a régi tartalmazott.

„Emiatt át kell gondolnunk az összes üzemeltetési feladat kapcsán, hogy hol és milyen módon lehet költséget megtakarítani. Ez egy nagyon nehéz és érzékeny helyzet, hiszen nem szeretnénk feladatot sem áthárítani a lakosságra oly módon, hogy tehervállaló képességüket jelentősen meghaladja.”

A takarékossági intézkedések nem érintik a városközpontot, valamint az intézmények környezetét, azonban a Kőrösszolg Nonprofit Kft. 2023-ban már nem tudja a lakóövezeti zöldterületek gondozását átvállalni a lakosságtól. Ahhoz, hogy Kiskőrös a jövőben is tartani tudja a róla kialakult kedvező képet, szükség lesz a kiskőrösiek segítségére. Arra, hogy mindenki a saját lakóhelyén tegyen többet környezete szépítéséért.

Forrás: Kiskőrös TV
Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotó 

MEGOSZTÁS
Írta: vira