A helyőrségi nyugállományúak klubja közgyűlésén elköszönt a tagságtól Csizovszki László rendőr alezredes, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság volt vezetője, akit kérelmére, nyugdíj előtti rendelkezési állományba helyezett a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Csizovszki László megköszönte az együttműködéssel töltött éveket. A főkapitány január elsejétől Herczeg Gábor rendőr alezredest bízta meg a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetésével, aki szintén jelen volt a nyugállományúak tisztújító közgyűlésén.

b-j: Herczeg Gábor r. alezredes és Csizovszki László r. alezredes
-Hirdetés-

Herczeg Gábor elmondta, hogy több mint 25 évvel ezelőtt került a rendőrség állományába, a Siófoki Rendőrkapitányság kötelékében, mint próbaidős őrmester, gyalogos járőrként kezdte meg munkáját. Pár esztendei szolgálat után került át a Tolna vármegyei Tamási Rendőrkapitánysághoz, ahol, mint autós járőr teljesített szolgálatot, majd baleseti helyszínelőként folytatta pályafutását. Rövid idő után a bűnügyi szolgálat nyomozó alosztályára került, törzsőrmesterként, nyomozó tiszthelyettesi feladatokat látott el. Ezt követően Szekszárdon dolgozott, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságon, mint kiemelt főnyomozó. Mindeközben elvégezte a rendőrtiszti főiskolát. Rendőrhadnagyként dolgozott a főkapitányságon még öt esztendőt, elsősorban kiemelt és életellenes bűncselekmények felderítésében. 2009-ben családi kötődése révén került át a Kalocsai Rendőrkapitányságra. Ott pár hónapig kiemelt főnyomozóként dolgozott, majd a felderítő alosztály vezetője lett. Három év szolgálat után megbízták a bűnügyi osztály vezetésével, amit tíz esztendőn keresztül végzett. Időközben gazdaságirend szakközgazdászént másoddiplomát szerzett. 2023. január 1-jétől a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetőjeként szolgálja a kiskőrösi és a térségben élő lakosok közbiztonsága és közlekedésbiztonsága érzetének erősítését. Elmondta még, hogy elődjéhez hasonlóan ő is szeretne jó kapcsolatot kialakítani a klubbal.

Csizovszki László rendőr alezredesnek a klub elnöke, Fadgyas István megköszönte tevékenységét és ő is kifejezte reményét Herczeg Gábor rendőr alezredesnek a jövőbeni kiváló együttműködést illetően.

 

Forrás: Kiskőrösi Hírek 2023. február
Szöveg, fotó: Boda Zsuzsa

MEGOSZTÁS
Írta: vira